În a doua jumătate a clasamentului Ligii 2, dar propune jucători pentru primul eșalon. Ripensia ar putea să dea doi fotbaliști la ACS Poli

Nou-promovata în Liga 2 Ripensia Timișoara are câțiva jucători care au atras atenția echipelor mai bine clasate, iar în această perioadă poartă tatonări inclusiv cu cei de la ACS Poli, club din Liga 1 care are nevoie de completări în lot. Formația antrenată de Ionuț Popa s-a despărțit de patru jucători și caută și fotbaliști experimentați, pe lângă juniorii pe care mai vrea să-i promoveze. De la Ripensia, posibile ținte ar fi Adrian Zaluschi sau N”Diaye Mediop.

După plecările recente ale lui Miguel, Abraw, Curjuric, Crețu și cea de câteva săptămâni a lui Soljic, alb-violeții au un lot destul de redus din punct de vedere numeric.

Practic, Zaluschi și Mediop chiar joacă pe posturi pentru care Ionuț Popa are nevoie de soluții. Ca mijlocași centrali, Vașvari și Artean sunt soluțiile la închidere, iar în față, Marius Croitoru nu a mai prins multe minute, iar Doman, Bârnoi sau Ciucur au jucat mai mult în bandă. La capitolul atacanți, dintre cei utilizați în toamnă, doar Drăghici a mai rămas. Chiar dacă despre Mediop s-a anunțat că va merge la Viitorul, ultimele informații sunt că mutarea a căzut.

Ionuț Popa a pus ochii pe amândoi. Hagi spune pas

După încheiere meciurilor în Liga a 2-a, Mediop a dat interviuri în care se auto-propunea pentru un transfer la FCSB. Ulterior, Ripensia a anunțat oficial că Viitorul îl dorește pe senegalez. Totuși, ultimele informații sunt că transferul a căzut, mai ales că echipa lui Hagi nu ar fi gustat deloc declarațiile date de jucător despre roș-albaștri. În aceste condiții, interesul prim-divizionarei Poli e binevenit pentru jucător, dar și pentru Zaluschi, văzut ca un mare talent la juniori, dar care a avut o carieră presărată cu accidentări.

Mediop are 26 de ani și în România a mai jucat la ACS Ghiroda, în Liga a 4-a Timiș. Atacantul nu are cotă pe transfermarkt.de. Adrian Zaluschi este mijlocaș central, are 28 de ani, și a trecut în cariera sa pe la vechea Poli, ACU Arad, UTA Arad, și Millenium Giarmata. Site-ul german îl evaluează la 50.000 de euro.

N”Diaye Mediop este golgheter în clasamentul Ligii 2 la finalul primei părți a sezonului. Cu cele 14 goluri înscrise pentru Ripensia, africanul e la egalitate în fruntea clasamentului cu Bogdan Rusu (AFC Hermannstadt) și Valentin Alexandru (Dunărea Călărași).

Final de interdicție la ACS Poli

ACS Poli a avut o interdicție din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș și nu a putut legitima jucători extra-comunitari. Această sancțiune a fost dictată după ce clubul a comis o eroare în dorința de a-l legitima la Victor Nikiema, fotbalist din Burkina Faso, adus pe vremea când de transferuri de ocupa Ion Timofte. Sancțiunea a fost pentru trei ani, iar în iarna aceasta ar urma să expire. Așadar, și dacă Mediop nu are toate actele pentru fi cetățean român, teoretic nu mai e o problemă, iar legitimarea sa nu ar mai fi o problemă.

ACS Poli se va reuni în 5 ianuarie. Ripensia suna adunarea în 8 ianuarie, ziua în care prim-divizionara va pleca în cantonament la Poiana Brașov. Poli e pe locul 9 în prima ligă, cu 26 de puncte. Ripensia e pe 11 în Liga a 2-a, cu 25 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă