Implanturile Fortunei, reușite și nu prea

Implanturile Fortunei, reușite și nu prea

Față de echipa care a promovat în Liga a II-a, în „unsprezecele” Fortunei și-au făcut loc destule noutăți, două fiind „direcțiile” de unde au apărut noi titulari ai lui Florin Stăncioiu.

Prima – cele două „implanturi” de la Chindia Târgoviște – adversara la promovare din sezonul trecut, de unde au venit portarul Iustin Popescu și mijlocașul central Georgian Honciu. Cel din urmă a și marcat golul de debut al Fortunei în divizia B, confirmând forma bună arătată și în partidele amicale. Chiar dacă reușita sa nu a adus nici măcar un punct, Honciu a mulțumit prin evoluția avută, deși parcă nu este distribuit „100%” corect în poziția ofensivă, din spatele vârfului de atac, acesta putând fi și mai util, probabil, ca „închizător”. Nici despre Popescu nu se poate spune că a dezamăgit, Fortuna având totuși „viață grea” la acest capitol, al portarilor, unde a ales să mizeze pe jucători „Under 21″, pentru a putea folosi 9 seniori în teren.

A doua „direcție” din care au venit noutățile echipei lui Florin Stăncioiu, în primul unsprezece, este formată din jucători proveniți de la Dinamo. Fundașul dreapta Alin Dobrosavlevici și mijlocașul ofensiv Gelu Velici fac parte din „grupul” în care poate fi inclus și Ionuț Cioinac, revenit în primul unsprezece după o experiență nereușită la Dinamo. Practic, Fortuna a schimbat aproape jumătate de echipă, colaborarea cu Dinamo putând aduce și alte „influențe”, pentru că fundașul central Radu Crișan are și el șanse mari să îmbrace tricoul Fortunei.

Jucătorii veniți de la Dinamo pot fi trecuți la capitolul „restanțieri”, în acest prim joc, statutul de „satelit neoficial” pe care Fortuna l-ar putea căpăta în acest sezon fiind unul „cu două tăișuri”, interesele celor două entități – Fortuna și Dinamo – putând ajunge, foarte repede, la un punct în care nu vor mai fi „comune”.

De remarcat că pe banca de rezerve au fost alți patru jucători noi (în total, exact jumătate, adică 9 dintre cei 18 jucători trecuți pe raport sunt fotbaliști care nu se aflau în lotul echipei lui Radu Călin la ultima etapă din Liga a III-a), portarul Victor Gârlea, fundașul dreapta Daniel Birău, mijlocașul central Mihai Stancu și mijlocașul ofensiv de bandă Ervin Zsiga fiind, în premieră, „câmpineni”. De făcut și mențiunea că doar ultimul a intrat în teren, din minutul 46, dar cu o evoluție modestă.

Rămâne, pentru Fortuna, să se acomodeze cât mai repede cu presiunea noului nivel competițional, în runda a doua prahovenii având parte de prima deplasare – „excursie”, la Oradea, pentru meciul cu FC Bihor, echipă care nu a evoluat în prima rundă.

Au transferat un „stelist”

După meciul pierdut cu Reșița, conducerea clubului afirma că mai are nevoie de cel puțin doi jucători. În aceste condiții, oficialii formației au reușit ca la mijlocul săptămânii în curs să transfere un fotbalist, fiind vorba de mijlocașul la închidere Alexandru Cătălin Aldea, provenit de la Steaua București.

Născut în anul 1995, nu a mai putut rămâne la campioana țării, deoarece la echipă au venit Bourceanu, Rusescu și Papp. Tânărul de 21 de ani a jucat sezonul trecut în UEFA Youth League, în toate cele șase partide disputate împotriva celor de la Chelsea, Schalke 04 și FC Basel.

Articol scris de Marian Dima

Pe aceeași temă