Îl dă pe Ioniță ca să salveze Rapidul!

Îl dă pe Ioniță** ca să salveze Rapidul!

Patronul giuleștenilor, Adrian Zamfir, este dispus să renunțe la tânărul fotbalist pentru minim un million de euro, bani de care are nevoie urgent pentru a ține clubul pe linia de plutire. Rapid nu a reușit să se redreseze din punct de vedere financiar și are urgentă nevoie de bani pentru a achita restanțele financiare ale jucătorilor până la finalul anului.

Pentru a face rost de lichidități, clubul din Giulești se pregătește să-l transfere pe Alexandru Ioniță II (18 ani) în perioada de iarnă la o echipă puternică din Europa. Mijlocașul rapidist a avut o prestație bună în acest sezon, fiind printre cei mai în formă fotbaliști din Giulești. Acest lucru a atras atenția mai multor cluburi din Europa, care și-au trimis scouterii la diferite jocuri disputate de giuleșteni.

La disputa din optimile Cupei României, cu Petrolul Ploiești (0-2), Ioniță II a fost monitorizat de scouteri din Spania, Germania și Anglia. Printre posibilele echipe unde s-ar putea transfera Ioniță II se numără: Eintracht, Elche sau Rayo Vallecano. De asemenea, Dinu Gheorghe a declarat în mai multe rânduri că vrea să-l transfere pe Alexandru Ioniță la Astra Giurgiu. Cu toate acestea, patronul Rapidului, Adrian Zamfir a subliniat faptul că fotbalistul va evolua în România doar în Giulești, dar e dispus să-l vândă în străinătate.

Stuttgart l-a monitorizat la națională

Ioniță a fost urmărit și la naționala lui Stelea. La meciul din preliminariile Euro Under 21, România – Germania (2-2) disputat la Giurgiu, la mijlocul lunii trecute, în tribune a fost prezent un scouter de la VFB Stuttgart. Acesta a venit special să-l urmărească pe Ioniță II, înainte ca gruparea germană să decidă dacă va face sau nu o ofertă oficială de transfer. Atacantul a avut o evoluție foarte bună cu Germania și, chiar dacă nu a marcat, a strâns o mulțime de laude. Ultimii care l-au căutat pe Ioniță II sunt polonezii de la Legia Varșovia. Fostul adversar al Stelei din play-off-ul Ligii Campionilor l-a avut ca emisar pe Michal Zewlakow la jocul Rapid – Tărlungeni (0-1). Indiferent unde va ajunge, Ioniță II are un preț de un milion de euro. Cu acești bani, Zamfir vrea să achite salariile fotbaliștilor și angajaților clubului până la finalul acestui an.

Alexandru Ioniță este prea crud să plece acum în străinătate. Dacă ne vom vinde fotbaliștii de viitor nu vom promova niciodată
Viorel Moldovan, antrenor Rapid

13 meciuri a jucat Ioniță II pentru Rapid în liga a II-a

11 partide a evoluat Ioniță II pentru Rapid în Liga I

Articol scris de Victor STOICESCU

Pe aceeași temă