Fotbalistul de la Chiajna cu trecut controversat care a ajuns la Steaua. A vrut să-și bată un coleg după ce a ratat un penalty contra FCSB și a recunoscut că joacă la pariuri

Fotbalistul de la Chiajna cu trecut controversat care a ajuns la Steaua.** A vrut să-și bată un coleg după ce a ratat un penalty contra FCSB și a recunoscut că joacă la pariuri

Steaua București a reușit un nou transfer cu experiența primelor două ligi. „Militarii” l-au luat pe Valentin Bărbulescu (33 de ani), care a lăsat-o pe Concordia Chiajna după doar trei etape pentru a îmbrăca tricoul roș-albastru. Fotbalistul are un trecut controversat, după ce a recunoscut că joacă la pariuri și a avut „o discuție mai bărbătească” cu George Călințaru, fostul său coleg de la Juventus (redenumită Daco-Getica), după un meci pierdut în Liga 1 cu FCSB (1-2).

Bărbulescu va fi antrenat din nou de Daniel Oprița, cu care a fost coechipier la Petrolul și pe care l-a avut antrenor la Juventus (redenumită Daco-Getica), Metalul Reșița (redenumită Sportul Snagov) și CSM Școlar Reșița (redenumită CSM Reșița).

AS 47 a anunțat, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, transferul lui Valentin Bărbulescu. „Valentin Bărbulescu, în vârstă de 33 ani, este noul jucător al Stelei. El vine de la Concordia Chiajna și joacă pe postul de mijlocaș defensiv”, se arată în postarea Asociației Steliștilor.

Petrolul Ploiești, ACS Berceni, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița și Sportul Snagov sunt echipele pe la care a mai trecut în carieră.

A vrut să-l bată pe Călințaru, după scărița controversată de la FCSB – Daco-Getica 2-1

În august 2017, la un meci FCSB – Juventus, echipa antrenată atunci chiar de Daniel Oprița, actualul antrenor al Stelei, Bărbulescu a sărit să-l bată în vestiar pe colegul George Călințaru, pe care l-a acuzat că și-a bătut joc de un penalty prin care meciul cu FCSB se putea termina la egalitate. Atunci, Călințaru a încercat o execuție pretențioasă, scăriță, dar Florin Niță a apărat.

„În 30 de minute Steaua a ajuns rarisim la poartă. Am avut ocazia să egalăm în minutul 90+5 și am bătut în așa hal. Cum să bați cu o așa lejeritate? Calintaru e un băiat extraordinar va dau cuvântul meu de onoare, i-am și spus, puteai să dai 7 metri peste poartă, dar nu să dai așa. Echipa a muncit mult. Poate dată viitoare ne scoate el. Am avut o discuție bărbătească cu el la vestiare, i-am zis ce am avut de spus. Mâine vom bea o bere, așa e la fotbal. Prefer să-i zic în față să mă descarc”, a declarat Bărbulescu, la DolceSport.

A recunoscut că joacă la pariuri

În decembrie 2018, invitat la GSP Live, Bărbulescu a recunoscut că joacă la pariuri. A fost suspendat de FRF pentru patru luni și i s-a dat o amendă de 15.000 lei, dar, după ceva timp, Comisia de Recurs a FRF i-a redus la jumătate sancțiunile, fix când era la jumătatea perioadei inițiale. „Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franța, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câștigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei”, a spus Valentin Bărbulescu.

82 de minute jucate în tricoul Concordiei Chiajna are Valentin Bărbulescu în debutul acestui nou sezon al Ligii 2, din care s-au desfășurat trei etape. A evoluat titular cu Rapid (1-3) și a intrat pe final cu Farul (2-1). În vară revenise la Chiajna, echipă pentru care a mai jucat în 2009-2010, când a reușit promovarea în Liga 1. În cariera sa a mai promovat în prima ligă și cu Petrolul.

Steaua pleacă din Ghencea și se mută în Colentina

Steaua București va părăsi complexul sportiv din Ghencea și va juca pe un alt stadion din București. Măsura e temporară și e valabilă pentru următoarele trei meciuri de pe teren propriu.

Conform unei postări a AS47, asociația suporterilor steliști, roș-albaștrii vor evolua în partida cu Balotești, din turul 3 al Cupei României, și în două etape din campionatul Ligii 4 în Colentina, pe arena Juventus. Motivul: sunt lucrări în desfășurare la tribunele Terenului 5, din cadrul bazei sportive din Ghencea.

Arena din Colentina, unde activează Daco-Getica București, are o capacitate de 6.000 de locuri și gazon natural.

Steaua investește 1.5 milioane de lei în amenajarea unei tribune acoperite la Terenul 5. Din sezonul următor echipava juca pe noul stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri și în care se investesc 65 de milioane de euro.

CITEȘTE și: Destinație neașteptată pentru Lăcătuș! „Fiara”, colac de salvare dacă lucrurile nu merg bine pentru un club din Spania

Pe aceeași temă