Foresta plusează la achiziții cu încă un jucător din Liga 2, un fundaș care aparține de Rapid. Toate mutările făcute în această iarnă de suceveni

Foresta Suceava plusează la capitolul achiziții cu încă un jucător care vine din campionatul Ligii 2, acolo unde echipa moldoveană își dorește să revină la vară. După Florin Burghele și Mociu Haralambie, luați de la „U” Cluj, respectiv Ripensia, trupa antrenată de Petre Grigoraș a obținut și semnătura lui Adrian Neacșu, fundaș care vine de la Sportul Snagov.

Foresta l-a prezentat oficial, astăzi, 11 februarie, pe Adrian Neacșu, un fundaș de 21 de ani, pe care îi împlinește pe 29 martie, care în prima parte a sezonului Ligii 2 a evoluat în nouă meciuri pentru Sportul Snagov. Bucureșteanul a promovat cu Rapid în Liga 2, în vara trecută a fost împrumutat la Snagov, iar în cariera sa a mai jucat și pentru Progresul Spartac.

„Adrian Neacșu este, începând de astăzi, jucătorul Forestei. Tânărul fundaș central, în vârstă de 20 de ani, a mai trecut pe la Rapid București și CS Snagov. Dorim să-i urăm mult succes în tricoul „galben-verde” și cât mai multe performanțe alături de echipa noastră”, a anunțat Foresta Suceava.

„Neacșu aparține de Rapid București, alături de care a promovat în Liga a 2-a în vara anului trecut. În turul campionatului a fost împrumutat la Sportul Snagov, unde a evoluat în zece meciuri. Sper ca în perioada imediat următoare să mai apară și alte noutăți. Mai avem nevoie de încă un fundaș central și probabil un fundaș lateral”, a precizat, citat de Gazeta de Suceava, președintele Forestei, Andrei Ciutac.

În această iarnă, Foresta Suceava i-a mai achiziționat pe portarii Sebastian Bîlbă (Ozana Târgu Neamț) și Haralambie Mociu (Ripensia Timișoara), fundașii Simon Mandiuc (Juniorul Suceava) și Sebastian Lupu (Ardealul Cluj) și mijlocașii Radu Ungurianu (Bucovina Rădăuți), Bogdan Filip (FC Botoșani II), Florin Burghele („U” Cluj) și africanul Diallo Flatie (Mali). Altă noutate în lot este și Carlos Corduneanu, de la Astra II.

Echipa Sportul Snagov este ca și desființată, după ce majoritatea jucătorilor pe care îi mai avea în lot au plecat, mulți dintre ei ajungând la Dacia Unirea Brăila, în Liga 3.

Două meciuri amicale cu câte șapte goluri marcate de Foresta

În această perioadă, Foresta Suceava se află într-un cantonament centralizat la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde au întâlnit într-un amical echipa locală ASA Rarău Câmpulung, pe care a învins-o cu 7-0, prin golurile marcate de Căinari (patru), Ungurianu, Diallo și Martin.

În acest joc au debutat la echipa antrenată de Petre Grigoraș și ultimele trei noutăți din lot, Neacșu, Corduneanu și Filip.

Foresta Suceava (prima repriză): Mociu – Sumanariu, Neacșu, Celeadnic, Drugă – Căinari, Rigoni, Filip, Ungurianu, Cerlincă – Marin
Foresta Suceava (repriza a doua): Cărbune – Corduneanu, Mandiuc, Mateciuc, Filip – Stănescu, Căinari, Ungurianu, Diallo, Burghele – Martin.

În această perioadă de pregătire, echipa suceveană a mai jucat un amical și cu Zimbru Siret, de care a trecut cu 7-1. Astăzi, Grigoraș își testează jucătorii cu altă echipă de liga a patra, CS Dante Botoșani, pe stadionului „Rarăul”.

Foresta își încheie vineri cantonamentul de la Câmpulung Moldovenesc, în aceeași zi urmând să aibă un amical cu Bucovina Rădăuți. Alte jocuri test alte echipei sucevene sunt cu: Știința Miroslava (22 și 28 februarie) și CSM Ceahlăul (25 februarie). Returul Ligii 3 e programat să înceapă pe 7 martie.

Foto: Foresta Suceava

Pe aceeași temă