Foresta își ia gândul de la încă un jucător. Vasile Dănilă a semnat cu un club din Liga 1. „Aștept cu nerăbdare acel moment când voi debuta într-un meci din elita fotbalului românesc”

După doi ani petrecuți la echipa etalon a municipiului și județului Suceava, un an la Rapid CFR și altul la Foresta Suceava, fotbalistul Vasile Dănilă a reușit să facă un nou pas important în cariera sa, și anume promovarea la o echipă din Liga 1. În vârstă de 21 de ani, fostul mijlocaș al Forestei a fost remarcat de tehnicianul celor de la Juventus București, Daniel Oprița, în ambele meciuri disputate cu Suceava, în cel de pe Areni, când Dănilă a înscris în poarta bucureștenilor, dar și-n cel din deplasare, când a dat o pasă de gol. Mai mult, Oprița a primit referințe despre Dănilă și de la Daniel Bălan, fostul său coleg de la Steaua, cel ce a fost doi ani de zile coleg la Suceava cu Vasile.

„Orice jucător își dorește să ajungă în Liga 1 și mă bucur c-am reușit să fac acest pas la 21 de ani. Așa s-a întâmplat și când eram la juniori și-am făcut trecerea la seniori, la Rapid CFR, iar cu timpul m-am acomodat. Mă pregătesc cu Juventus, dar eu sunt în urmă cu pregătirea, deoarece am făcut doar o săptămână, cu Bucovina Rădăuți. Sper să ajung la o formă sportivă foarte bună cât mai repede și aștept cu nerăbdare acel moment când voi debuta într-un meci din elita fotbalului românesc. Îmi doresc o carieră frumoasă în continuare, dar acest lucru nu se poate fără muncă și sacrificii”, a explicat Alexandru Vasile Dănilă.

A început fotbalul în clasa a 9-a, în Liga a 4-a, la juniorii de la Bradul Putna

Vasile Dănilă a început fotbalul la 15 ani, când era în clasa a 9-a, la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus. Aici a fost îndrumat și ajutat de profesorul său Dimitrie Bîru. La această vârstă a debutat la echipa de juniori din Liga a 4-a Bradul Putna, iar după doi ani a fost promovat la echipa de seniori, cu care a jucat barajul de promovare pentru Liga a 3-a împotriva echipei secunde a Gloriei Bistrița. Ultimul an de liceul l-a făcut la Liceul cu Program Sportiv din Roman, cu care a câștigat turneul final la minifotbal pe țară la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și-n același timp s-a calificat la turneul final al naționalelor de juniori I.

După ce a terminat liceul, la vârsta de 19 ani a ajuns la echipa de seniori a Sucevei, Rapid CFR Suceava, iar în ultimul sezon a fost unul dintre jucătorii importanți pe postul de mijlocaș, mai ales centrali, ai aceeași echipe ce și-a schimbat numele în Foresta Suceava.

„Este păcat că Foresta Suceava a ajuns în situația asta. Am auzit că sunt șanse să se salveze și îmi doresc din tot sufletul acest lucru, deoarece este păcat ca un oraș ca Suceava să nu aibă o echipă de fotbal cel puțin în Liga a 2-a. Am petrecut doi ani frumoși la Suceava, unde am avut parte de un colectiv frumos și niște suporteri minunați”, a explicat Vasile Dănilă.

26 de meciuri, dintre care în 12 a început ca titular, și 2 goluri a bifat Vasile Dănilă în ultimul sezon la Foresta Suceava

Sursa: Monitorul de Suceava

Pe aceeași temă