Foresta a renunțat la unul dintre stranierii pe care îi avea în lot, însă îl readuce pe altul care plecase în pauza de iarnă

Foresta s-a despărțit în această săptămână de armeanul Edgar Movsisyan. Florentin Petre are însă și un motiv de bucurie. Senegalezul Issaga Diallo se întoarce la Suceava.

Văzut ca o mare speranță în vară, în momentul sosirii sale pe Areni, atacantul cu 23 de prezențe și 4 goluri marcate pentru reprezentativa Under 19 a Armeniei a dat senzația că nu s-a adaptat la Suceava. În sezonul de toamnă, jucătorul în vârstă de 19 ani a prins prezențe episodice în eșalonul al doilea, fiind trimis constant să joace în Liga a 4-a pentru echipa a doua a clubului Foresta. Chiar dacă nu i-a contestat calitățile, antrenorul Florentin Petre a fost deranjat nu o dată de stilul său individualist, reproșându-i lui Movsisyan faptul că nu vrea să învețe să joace simplu, din cât mai puține atingeri.

Movsisyan nu se va întoarce însă în țara natală, urmând să-și continue cariera în Republica Moldova.

Edgar este al nouălea jucător străin care și-a încheiat conturile cu Foresta în această iarnă, după Charles Acolatse, Issa Diallo, Alessandro Masella, Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Dali Amar Belkacem, Eridson sau Boumina Naofal.

Revine Issa Diallo

Însă, situația lui Issa Diallo se va schimba în zilele următoare, acesta urmând a reveni în lotul Forestei. În contextul luptei grele care se preconizează pentru salvarea de la retrogradare, conducerea clubului sucevean a decis să-l readucă la echipă pe senegalezul Diallo. În vârstă de 31 de ani, africanul a fost unul dintre jucătorii de bază ai Forestei în turul campionatului, evoluând pe posturile de mijlocaș defensiv sau fundaș central.

„Issa este un fotbalist de mare caracter, care și-a dovedit profesionalismul pe finalul anului trecut, atunci când echipa avea mare nevoie. Ne va ajuta mult revenirea lui”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, tehnicianul Forestei, Florentin Petre.

Conform oficialilor grupării sucevene, Diallo va ajunge vineri în București cu o cursă aeriană din Franța. Va asista la meciul de campionat pe care Foresta îl va susține sâmbătă împotriva celor de la Metaloglobus București, urmând să se întoarcă la Suceava împreună cu lotul formației sucevene.

Totodată, conducerea echipei de pe Areni încă așteaptă sosirea cărților verzi pentru brazilianul Helio Monteiro Batista și moldoveanul Mihai Negură, care ar urma să întărească compartimentul defensiv al „galben-verzilor”. Cei doi se antrenează deja sub comanda lui Florentin Petre, însă legitimarea lor întârzie din cauza faptului că procedura de transfer este mai complicată în cazul jucătorilor extracomunitari.

Foresta joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus. Ambele echipe, vecine de clasament (locurile 15 și 16) și aflate la egalitate de puncte, 24, se luptă pentru evitarea retrogradării.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava

Pe aceeași temă