FC Rapid s-a întărit cu un fost internațional de tineret. Craiova l-a luat cu mult tam-tam de la Iași și s-a debarasat ușor de el

FC Rapid s-a întărit cu un fost internațional de tineret.** Craiova l-a luat cu mult tam-tam de la Iași și s-a debarasat ușor de el

Fotbalistul fălticenean Adrian Avrămia s-a despărțit pe cale amiabilă, la mijlocul săptămânii trecute, de gruparea de Liga 1 CS Universitatea Craiova. Fundașul central în vârstă de 23 de ani sosise în Bănie în vara anului 2014, de la CSMS Iași, însă nu a reușit să se impună între titularii echipei pregătite de Sorin Cârțu și Emil Săndoi pe parcursul sezonului trecut.

În momentul semnării contractului cu Craiova, cariera internaționalului de tineret care a început fotbalul la Juventus Fălticeni era pe o pantă ascendentă, ajungând chiar să fie convocat la o acțiune a primei reprezentative a României, în mandatul lui Victor Pițurcă. Din nefericire pentru Adrian, aventura olteană nu a decurs așa cum s-ar fi așteptat, așa că a plecat în căutarea altei provocări. Întrucât valoare are, nu a rămas mult timp fără echipă, astfel că ieri dimineață a semnat o înțelegere cu gruparea Rapid București, care va lupta în acest sezon pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

În Giulești, Avrămia va fi coechipier cu alt tânăr talentat fotbalist sucevean, este vorba de Andrei Cerlincă, care a ajuns în Capitală la începutul acestui an.

„Din punctul meu de vedere se impunea o schimbare în cariera lui Adrian. La Craiova n-a primit prea multe șanse să joace, iar pentru un fotbalist tânăr acesta este poate lucrul cel mai important. Sper ca aventura sa la Rapid să fie încununată de mai mult succes și să-l ajute să revină în prim planul fotbalului românesc”, a declarat Vasile Avrămia, tatăl fotbalistului, care activează ca antrenor de canotaj la CSS Nicu Gane Fălticeni.

La Rapid, pe lângă Avrămia, în ultimele zile au mai fost achiziționați și Sergiu Oltean (fundaș central, 28 ani, ex FC Botoșani) și Iulian Popa (mijlocaș, 31 ani, ex Oțelul Galați).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Dan DUȚĂ‚

Pe aceeași temă