FC Brașov și-a prezentat oficial noile achiziții. „Avem șanse mari să promovăm”. „Stegarii” au primit o veste bună de la Dochița

FC Brașov și-a prezentat oficial achizițiliile reușite în această iarnă, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la stadionul Tineretului. Rareș Enceanu, Sebastian Chitoșcă, Daniel Mutu, Alexandru Ichim, Ionuț Tripșa, Cosmin Cristil, Alin Angelescu și Robert Moldoveanu sunt jucătorii transferați de clubul brașovean. Din cei opt jucători, doar Robert Moldoveanu nu a putut fi prezent, pentru că tânărul atacant împrumutat de la Dinamo a fost convocat la lotul Under 18 al României care va participa la un turneu de pregătire în Italia.

Enceanu: „Vreau să mă impun și să joc”

Mijlocașul Rareș Enceanu are planuri mari la FC Brașov. „Mă bucur că am revenit acasă, am venit cu inima deschisă și vreau să ajut la îndeplinirea obiectivului. Este o plăcere să revin la FC Brașov și să joc la echipa unde am crescut. Știu situația din Liga a 2-a și, din punctul meu de vedere, avem șanse mari să promovăm, pentru că avem o echipă bună, cu jucători de valoare. La Steaua nu prea am jucat, sper să o fac aici și cred că este un pas înainte pentru mine venirea la FC Brașov pentru că voi avea mai multe șanse să joc. Voi da totul pentru echipă, mă voi lupta pentru titularizare. Concurența este benefică, pentru că fiecare jucător vrea să demonstreze că merită un loc de titular. Nu vreau sa vorbesc despre perioada petrecută la Steaua, acum sunt la FC Brașov, echipă pentru care voi da totul. Vreau să mă impun și să joc. Începem campionatul cu un meci greu cu Olimpia, o echipă bună din Liga a 2-a, dar dacă noi ne facem jocul nu cred că ne va sta cineva în cale. Sperăm ca terenul de joc să fie bun”, a declarat Rareș Enceanu.

Mutu și familia FC Brașov

La rândul său, portarul Daniel Mutu vrea să uite cât mai rapid experiența neplăcută de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. „La Sepsi a fost o perioadă pe care vreau să o uit cât mai repede pentru că au fost multe lucruri neplăcute care s-au întâmplat acolo. A fost decizia mea să plec în vară la Sepsi, când aici, la Brașov, era instabilitate. Mă bucur că am revenit la FC Brașov, important este că am fost dorit de antrenori și conducere și sper că împreună cu acest colectiv ne vom îndeplini obiectivul, promovarea, care este singura noastră șansă de a merge mai departe. Concurența este benefică la orice echipă daca vrei să progresezi ca fotbalist. Pe Florin Iacob și Căucă îi cunosc foarte bine, cu Andrei Șanta am lucrat fără probleme, astfel că mă bucur că am revenit în această familie. Juventus București are prima șansă, cred că 90 la sută ei sunt promovați. Au echipă, conducere, bani, chiar nu cred că îi poate împiedica cineva. În rest, lupta se duce între noi, Mioveni, UTA și cei de la Sepsi, care s-au întărit în această pauză. Sunt convins că meciul cu Olimpia va fi unul de luptă, de angajament, pentru că se va disputa pe un teren greu. Ținând cont de starea terenului, cred că meciul va fi decis de fazele fixe”, a declarat Daniel Mutu.

Vin banii la jucători!

Prezent la conferința de presă, administratorul special, Vasile Dochița, a anunțat că jucătorii vor încasa astăzi un salariu restant. „Sunt încrezător că putem duce campionatul. Sper ca pe 28 februarie să avem parte de o decizie favorabilă nouă la CNSL și atunci vor veni banii de la Steaua, care ne va ajuta foarte mult. Cel mai important este că ne-a ajutat Simon Maurer și vom putea să dăm un salariu jucătorilor așa cum le promisesem încă de săptămâna trecută. Faptul că Maurer este alături de noi în aceste momente grele este de apreciat. Îi mulțumesc, altfel era tare greu și nu știu cum ne-am fi descurcat. Așteptăm cât mai mulți suporteri în tribune la meciul cu Olimpia, este primul joc din acest an și e foarte important să începem cu o victorie”, a spus Dochița, cel care astăzi a împlinit 59 de ani. „Nu vreau niciun cadou pentru mine, băieții să joace pentru echipă și pentru suporteri”, a încheiat administratorul special al clubului brașovean.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă