FC Brașov își pierde unul dintre titularii din defensivă. La capitolul noutăți, doi anonimi au fost luați în cantonament

Cum instabilitatea este cuvântul de ordine în tabăra „stegarilor”, FC Brașov continuă să puncteze la capitolul plecări. Astfel, de la începutul anului, mai mulți jucători au încheiat conturile cu gruparea brașoveană. Este vorba de Florin Cordoș, Florin Răsdan, Claudiu Săftescu și Mihai Petra. La începutul acestei săptămâni a venit rândul mijlocașului Horia Popa (23 de ani) să-și rezilieze să încheie conturile cu FC Brașov.

Antrenorul brașovean a mai primit o lovitură înaintea plecării în cantonamentul din Poiana Brașov atunci când a aflat că fundașul central Mihai Leca este foarte aproape să-și găsească un angajament în străinătate. Se pare că Leca și are o ofertă tentantă din Țara Galilor, iar oficialii lui FC Brașov nu se pot opune plecării pentru că jucătorul avea stipulată o clauză în contract conform căreia poate pleca liber dacă primește o ofertă de la o echipă din străinătate. Mihai Leca (25 de ani) a jucat 11 meciuri pentru FC Brașov în prima parte a sezonului, achiziția sa făcându-se în timpul campionatului.

Tripșa și Cristil merg în cantonament

La capitolul veniri, la antrenamentele „stegarilor” din această săptămînă s-a prezentat și Cosmin Cristil, un fundaș central care a jucat până acum la FC Voluntari II. Cristil a fost inclus în lotul „stegarilor” care va intra de astăzi în cantonament în Poiana Brașov.

Un alt jucător care va urca cu echipa în cantonament este mijlocașul drepta Ionuț Tripșa (20 de ani), un produs al Școlii Ardealul. Tripșa se anunța în trecut un fotbalist de mare viitor, iar în 2013 semna un contract cu gruparea italială Cremonese.

Cosmin Ivan și Răchișan – nu, Răducan – da!

La finalul ședinței de pregătire de ieri, staff-ul tehnic al „stegarilor” a decis lotul care va urca de astăzi în cantonamentul din Poiana Brașov. Supriza este includerea în lot a mijlocașului Robert Răducan, jucător care nu a bifat niciun minut în campionat pentru FC Brașov, dar care este protejatul fostului administrator judiciar, Marian Brescan.

În schimb, mijocașul Ștefan Răchișan și atacatul Cosmin Ivan nu au fost incluși în lotul pentru cantonamentul din Poiana Brașov.

Ofertat de FC Brașov, Tincu a ales FC Botoșani

Altfel, dorit de Cornel Țălnar la FC Brașov, fundașul central Răzvan Tincu a ales să meargă la FC Botoșani. Tincu (30 de ani) și-a reziliat contractul cu Concordia Chiajna și a semnat cu FC Botoșani, echipă la care a mai evoluat în două rînduri 2009-2013 și 2013-2015.

Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani, spune că a apelat la Răzvan Tincu deoarece este un jucător cu experiență și pe care îl cunoaște foarte bine antrenorul Leo Grozavu. „L-am împrumutat pe Plămadă pentru returul ăsta. Din vară, el mai are încă un an contract cu noi. L-am cooptat în lot pe Răzvan Tincu. Plămadă a revenit după accidentare și și-a exprimat dorința dea merge la Iași. L-am readus pe Tincu, un jucător cu experiență și care cunoaște foarte bine clubul FC Botoșani, știe grupul. Să vedem cine va juca. În meciurile amicale, Miron și Cucu au jucat bine în centrul apărării, îl mai avem pe Burcă, un al jucător care a demonstrat la FC Botoșani”, a declarat Cornel Șfaițer

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă