Farul l-a testat pe fiul cel mare al unui fost antrenor al Stelei

Farul l-a testat pe fiul cel mare** al unui fost antrenor al Stelei

Stadionul „Farul” din Constanța a găzduit, sâmbătă, o acțiune de selecție. Antrenorul „marinarilor”, Ștefan Petcu, și-a împărțit lotul avut la dispoziție în trei echipe, care au jucat între ele, fiecare susținând câte două reprize de 30 de minute. „Albii” au fost jucătorii vechi, iar „galbenii” și „albaștrii” cei noi, a doua echipă fiind completată însă cu câțiva fotbaliști din lotul vechi.
 
În prima repriză s-au întâlnit formația echipată în alb și cea „galbenă”. „Albii” au jucat cu: G. Curcă – Nițescu, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, I. Florea, N. Crețu, Anton – Bolat, Silvășan. De cealaltă parte, pe lângă cei sosiți la probe, au jucat, din lotul din 2013, Tarek (fundaș stânga), Tothăzan (mijlocaș central) și Butoi (atacant). Scorul a fost 1-1, prin golurile lui Silvășan (11), respectiv Butoi (23). La echipa principală nu au evoluat, din diverse motive, Băjan, Coconașu și Igiroșanu. Primul a fost menajat, pregătindu-se separat, întrucât miercuri, 22 ianuarie, pleacă la lotul național Under-19 al României și antrenorii Farului nu au vrut să riște o accidentare.

Coconașu a acuzat o problemă medicală, în vreme ce de Igiroșanu tehnicienii au spus că are examene la facultate. În a doua repriză s-au confruntat „albii” cu „albaștrii”. La „albi”, Dragnea l-a înlocuit pe Curcă în poartă din minutul 31, iar în minutul 34 Tudor i-a luat locul lui Ionuț Florea. „Boață” a revenit însă pe teren în minutul 53, întrucât Silvășan a întâmpinat unele probleme medicale la picior și a părăsit meciul. Față de prima repriză, mijlocașii laterali Ivanovici și Anton au schimbat acum benzile terenului. Ivanovici a înscris și un gol, în minutul 50, al doilea dintre cele două ale „albilor” din această repriză, primul aparținându-i lui Nicu Crețu, în minutul 41. În ultimele 30 de minute ale trialului s-au aflat față în față jucătorii veniți în probe, care au înscris câte un gol, Cristian Cristea (pentru „albaștri”, în minutul 73), respectiv Daniel Stan (pentru „galbeni”, în minutul 86).
 
Soluții pentru mijlocași

Pentru a avea cât mai multe păreri despre cei aflați în probe, antrenorul Farului, Ștefan Petcu, a apelat și la ajutorul mai multor antrenori de la centrul de copii și juniori și al unor oameni de fotbal și ziariști. Principalul constănțean le-a împărțit acestora foi cu numerele jucătorilor noi și cu așezarea în teren, iar la fiecare în parte a trecut câte cinci criterii ofensive și cinci defensive, pe care evaluatorii le-au căutat în evoluțiile celor de pe gazon. Printre criterii s-au numărat intercepția, deposedarea, jocul de cap (pe plan defensiv), pasa, viteza, fantezia sau combativitatea (pe partea ofensivă). Printre cei remarcați s-au aflat mijlocașii centrali Daniel Stan (fiul fostului antrenor al Stelei Ilie Stan) și Cătălin Crețu (de la Mioveni), șesarii celor două echipe de probă, mijlocașul dreapta Sergiu Scărlătescu, un alt mijlocaș, Ionuț Florea, de la Rapid, sau un fundaș central. Stan și Crețu au dovedit calități în centrul liniei mediane, fiul lui Ilie Stan apărând și la finalizare. Scărlătescu a mai fost la Farul, adus de Ioan Sdrobiș, iar acum a arătat din nou viteza și combativitatea cunoscute. În plus, a centrat la golul lui Cristian Cristea, care a apărut prompt în fața porții. În total, la trial au participat 18 jucători noi, alte nume fiind Puia (portar), Soldat, Blăniță (fundași dreapta), Stăncioiu (mijlocaș central), Marian Dan (atacant), Rareș Stan (mijlocaș stânga) sau Ghinea (fundaș central).
 
„Vor fi ceva schimbări în lot”

„Am făcut acest trial mai mult ca să trag o concluzie și să înlocuiesc niște jucători pe posturi, pentru a crea un echilibru în echipă. Am vrut să lămuresc situația lotului pentru etapa următoare de pregătire. Voi centraliza toate documentele și voi vedea toate cele 15 păreri, astfel încât să stabilim cu cine vom intra la discuții, ca să rămână pentru a doua etapă de pregătire. Luni (n.r. – astăzi) vă pot anunța pe cine intenționăm să oprim dintre cei testați. Cei care intră în pregătire cu noi de astăzi trebuie să rămână sigur, chiar dacă actele le vom perfecta mai târziu. Ce impresie mi-a lăsat trialul? Jucătorii, atât ai noștri, cât și cei noi, mi s-au părut nepregătiți. Vin după o vacanță îndelungată, de peste o lună, și au doar o săptămână de pregătire. Unii mi s-au părut și cam obosiți. Însă, chiar și așa, nepregătiți, am observat unii jucători care mi-au plăcut. Au arătat ceva calități și cred că îi pot înlocui pe cei la care vrem să renunțăm. Ar fi extraordinar dacă, în urma acțiunii de astăzi (n.r. – sâmbătă), am opri vreo șase jucători. Iar apoi, pe parcurs, vrem să mai achiziționăm alți șase„, a declarat Ștefan Petcu. De astăzi, programul de pregătire va cuprinde câte două antrenamente pe zi, Petcu dorind să lucreze cu un lot de 22-24 de jucători.

„Singura problemă care mă frământă e că nu toți jucătorii vor avea același nivel de pregătire la începutul campionatului, dacă nu ne înțelegem cu unii dintre cei noi sau dacă le dăm drumul la alții din vechiul lot. Ceva schimbări de efectiv vor fi. Vor mai sosi jucători pe parcurs, dar vrem să nu fie jucători la probe, ci fotbaliști gata să semneze, de calitate, pentru că nu mai e timp să-i testăm. Câte unul-doi aș putea accepta așa, pe parcurs. Dar să urmărești un număr mare, 18, cum a fost acum, și în antrenament, și în joc, nu-ți poți face o idee, e prea scurt timpul”, a mai spus principalul Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă