EXCLUSIV | „U” Cluj a bătut palma cu un mijlocaș din Liga 1 și așteaptă perfectarea actelor. Ce contracte au reziliat clujenii și fotbalistul cu salariu mare de care vor să scape

Va fi o iarnă a schimbărilor în lot pentru formația antrenată de Adrian Falub. Pentru început, „U” Cluj a dat startul „curățeniei” promise de Daniel Stanciu în toamnă. Clujenii s-au mai despărțit de alți trei portughezi veniți în vară, dar al căror randament nu a fost cel dorit. Este vorba despre Rafael Miranda, Andre Ceitil și Tiago Gomez, care nu vor mai face parte din lotul echipei. În plus, s-a renunțat și la francezul Arnaud Guedj, adus sub comanda lui Falub.

Vor să scape de salariul lui Kay

O dificultate pentru conducătorii formației clujene o reprezintă fundașul central Kay. Ardelenii au dorit să renunțe la fotbalistul care a evoluat și la Universitatea Craiova. Salariul uriaș pentru Liga 2 pe care îl are fotbalistul din Insulele Capului Verde este principala problemă a Universității Cluj.

Clubul consideră nejustificată leafa de 6.000 de euro lunar, pe care o primește Kay, și ar vrea să rezilieze contractul cu fotbalistul adus în vară. Doar că jucătorul nu dorește să renunțe la contract, astfel că negocierile vor continua, pentru Kay existând și varianta împrumutului.

Bogdan Barbu, primul pe lista de achiziții

La capitolul veniri, clujenii sunt interesați de un fotbalist din Liga 1. Bogdan Barbu, mijlocașul celor de la Academica Clinceni, și-a dat deja acordul pentru a juca la „U” Cluj și așteaptă să-și rezolve situația contractuală cu actuala echipă, pentru a semna cu „Șepcile roșii”.

Barbu (27 de ani) a evoluat în nouă partide pentru Academica Clinceni în acest sezon de Liga 1, reușind să marcheze un gol, cu Chindia (scor 3-1).

Mijlocașul bucureștean crescut de Sportul Studențesc evoluează la echipe din Clinceni din vara lui 2017, iar în sezonul trecut a fost un pilon important în realizarea obiectivului promovării ilfovenilor în Liga 1. În acest campionat a fost utilizat, însă, foarte puțin de antrenorul Ilie Poenaru. În cariera sa a mai trecut și pe la FC Voluntari (Liga 2) sau Viitorul Domnești (Liga 3).

Un alt club din Liga 2 care și-l dorește pe Bogdan Barbu este Concordia Chiajna.

„U” Cluj are programată reunirea pe 13 ianuarie, iar în perioada 27 ianuarie – 7 februarie merge în cantonament în Cipru.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Academica Clinceni

Pe aceeași temă