EXCLUSIV | Metaloglobus atacă Mioveniul cu o nouă achiziție, fostul stelist Andrei Ionescu. Balint: „Va pune umărul serios pentru îndeplinirea obiectivului echipei”

Au avut parte de un început de an complicat, însă au demonstrat în cele două meciuri desfășurate până acum că se pot descurca și în situații grele. Jucătorii de la Metaloglobus au trecut de FC Argeș (scor 1-0) și au încurcat Petrolul la Ploiești (scor 1-1), iar în această etapă au parte de un nou adversar puternic din campionat.

În acest weekend, la București ajunge CS Mioveni, o echipă întărită în iarnă, care are un nou antrenor și care începe să-și contruiască lotul pentru sezonul următor, în care țintește promovarea. Argeșenii vin după o remiză surprinzătoare pe teren propriu cu Pandurii și spun că vor contra Metaloglobusului să-și recupereze punctele pierdute runda trecută. Nu va fi însă deloc ușor în fața echipei din Capitală, care în această săptămână a realizat încă o achiziție, a fostului stelist Andrei Ionescu.

Laszlo Balint, antrenorul echipei din cartierul Pantelimon, vede un Mioveni ușor afectat după rezultatul din runda trecută, însă are încredere că jucătorii săi vor confirma punctele obținute cu FC Argeș și Petrolul nu au fost întâmplătoare. Balint

„Vom juca împotriva unei echipe cumva rănite după ultimul rezultat, unul surprinzător pentru mine, acel egal cu Pandurii. CS Mioveni a făcut transferuri bune în această iarnă, a adus jucători de Liga 1, a angajat un antrenor care a venit tot de la Liga 1, prin urmare, așteptările lor sunt mari în acest sezon de primăvară, vor veni să recupereze punctele pierdute pe propriul teren, au și declarat asta. Noi ne respectăm adversarul, însă vom juca acasă și dorim să confirmăm acest debut bun de retur. Trebuie să dăm valoare punctului obținut pe Ilie Oană printr-o victorie pe propriul teren. Chiar dacă încă suferim la omogenitate, mă bucur că nivelul jocului nostru crește ușor-ușor, atmosfera în vestiar este foarte bună, însă trebuie să fim la fel de determinați și motivați ca în ultimul meci pentru a câștiga cele trei puncte!”, a spus Laszlo Balint.

A semnat Andrei Ionescu. La atacantul străin s-ar putea renunța

În meciul cu CS Mioveni, la Metaloglobus ar putea debuta și cea mai nouă achiziție. Bucureștenii l-au legitimat în această săptămână pe mijlocașul craiovean Andrei Ionescu (30 de ani), care în prima parte a sezonului a făcut parte din lotul prim-divizionarei FC Voluntari, însă pentru care a jucat doar 15 minute într-un singur meci, în Cupa României, chiar contra Mioveniului. În 2008, la 20 de ani, Andrei Ionescu venea la Steaua din postura de mare speranță a fotbalului din Craiova. Gigi Becali îi plătea lui Adrian Mititelu 500.000 de euro în schimbul mijlocașului pe care mulți s-au grăbit să-l numească „Micul Balaci”.

Ionescu și-a făcut junioratul la Extensiv Craiova și PSV și în cariera sa a jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, U Craiova, Steaua, Steaua II, Poli Iași, Royal Antwerp (Belgia), Ferencvaros (Ungaria), Naft Al-Janoob (Irak), FC Eindhoven (Olanda), ASIL Lysi (Cipru), FC Voluntari (în două rânduri) și Aizawl (India), iar acum vrea să-și relanseze cariera la Metaloglobus, echipă cu care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului.

În schimb, legitimarea atacantului străin așteptat la Metaloglobus de Balint ar putea pica, din cauza problemelor birocratice.

„Am reușit în această săptămână legitimarea lui Andrei Ionescu, sunt convins că va pune umărul serios pentru îndeplinirea obiectivului echipei, poate chiar din această etapă. Din păcate, atacantul cu care ne înțelesesem este în continuare blocat de unele formalități birocratice, nefiind comunitar, și probabil că ne vom reorienta, însă este destul de târziu, trec etapele, și orice transfer făcut acum implică un risc”, a mai declarat Laszlo Balint pentru Liga2.ro.

În această pauză de iarnă, cu Metaloglobus au mai semnat: portarul Florin Iacob (25 de ani, ex Sportul Snagov), fundașii Marius Tomozei (28 de ani, ex Energeticianul), Florin Plămadă (26 de ani, ex Petrolul) și Gabriel Frîncu (31 de ani, ex SSC Farul) și mijlocașii Claudiu Herea (28 de ani, ex Petrolul), Alexandru Neagu (25 de ani, ex CS Mioveni), Robert Vîlceanu (21 de ani, ex Astra) și Andrei Lungu (30 de ani, ex Chindia).

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă