EXCLUSIV: Dinamo a renunțat la Dobrosavlevici! Incertitudini cu Filip și Buia

EXCLUSIV:** Dinamo a renunțat la Dobrosavlevici! Incertitudini cu Filip și Buia

Dinamo a renunțat la unul dintre jucătorii de la care suporterii dinamoviști aveau mari speranțe. Este vorba de Alin Dobrosavlevici (19 ani, foto nr. 2), fotbalist care până în această iarnă a evoluat la Dinamo II. În sezonul actual, acesta a bifat 13 partide și a marcat de două ori.

În 2011, fundașul central a fost cedat în „Ștefan cel Mare” de către Avicola Buziaș. La fiecare început de an, „câinii” erau obligați să trimită o hârtie către bănățeni, act prin care își exprimau dorința de a-l mai păstra pentru încă un an pe jucător și astfel erau obligați să plătească o rată anuală de 25.000 de euro din cei  75.000 de euro care reprezentau costul total al transferului.  Acum, în cel de-al treilea an, conducerea din „Ștefan cel Mare” a transmis că nu dorește să-l mai țină pe „Dobro”, astfel că jucătorul se va întoarce la Timișoara, iar cel mai probail va semna cu ACS Poli.


„Așa este, am fost înștiințat de cei de Dinamo în privința lui Dobrosavlevici. Ei nu-l mai vor și este posibil să meargă la ACS Poli, formație care îl dorește”, a confirmat Dan Pitpaiac, președintele celor de la Avicola Buziaș.


Ce se întâmplă cu Steliano Filip și cu Darius Buia?

Din păcate pentru fanii „câinilor”, alți doi tineri promițători se pot despărți de Dinamo: Steliano Filip și Darius Buia. La fel  ca în cazul lui Dobrosavlievici, fundașul Filip ( 19 ani) a fost împrumutat de Avicola Buziaș în Ștefan cel Mare, în timp ce Buia a fost cedat definitiv, dar tot cu obligația din partea „câinilor” de a plătit 75.000 de euro în trei rate (timp de trei sezoane). În 2013 acest lucru nu s-a întâmplat, iar Dan Pitpaiac amenință: Am depus memoriu la Comisia de Soluționare a Litigiilor pentru că Dinamo nu a plătit pentru Filip, Buia și Dobrosavlevici. Nu este o sumă mare, dar pentru noi contează, în total avem de luat 75.000 de euro, câte 25.000 pentru fiecare dintre ei”.

13 meciuri a jucat Dobrosavlevici la Dinamo II în acest sezon, marcând și două goluri

1 meci a jucat Darius Buia pentru echipa mare a lui Dinamo. Fiul lui Romulus Buia a debutat în meciul cu ACS Poli


14 meciuri a jucat Steliano Filip în acest sezon al Ligii 1, plus alte două în Cupa României

Articol scris de Cătălin MUREȘANU

Pe aceeași temă