EXCLUSIV | Dan Alexa e alesul Rapidului pentru postul de antrenor. Când va fi prezentat oficial

EXCLUSIV | Dan Alexa e alesul Rapidului pentru postul de antrenor.** Când va fi prezentat oficial

UPDATE: Dan Alexa (40 de ani) a semnat astăzi contractul cu Rapid și va fi antrenorul care îi va lua locul demisului Daniel Pancu. Acesta va fi prezentat oficial la echipa giuleșteană miercuri, 11 martie, de la ora 12:30.

Alexa revine, astfel, pe banca echipei Rapid, a noului Rapid, după ce pe cel falimentar în 2016 l-a antrenat în perioada august 2015 – iunie 2016, când a și reușit promovarea în Liga 1.

–––––––––––––––––––––––

Ștefan Grigorie, secundul lui Daniel Pancu, a condus antrenamentul de marți al echipei Rapid, unde a fost prezentă și o echipă ProSport. Pancone, demis ieri, era așteptat astăzi să vină și să-și ia la revedere de la foștii săi elevi. În locul său ar urma veni pe banca tehnică Dan Alexa (40 de ani), ultima dată la Astra.

Din informațiile ProSport, Dan Alexa se află în București, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Rapidului. Cele două părți s-au înțeles, iar în orele următoare Alexa va semna contractul cu giuleștenii. Secundul său va fi Costel Ilie. Rapid dorește să-l țină în continuare în staff și pe Ștefan Grigorie.

Pancu amenință cu judecata

Daniel Pancu (42 de ani) i-a anunțat pe șefii giuleștenilor că vrea să-și primească banii până la finalul contractului după ce a fost demis. În caz contrar, antrenorul e decis să dea în judecată clubul la care a scris istorie ca jucător și a obținut o promovare din Liga 3 în Liga 2 ca „principal”.

„Sunt puternic. Ieri am plâns toată ziua, e adevărat. Din 3 în 3 minute plângeam. Pe cuvânt. Mesajele de la suporteri și de la jucători m-au afectat. Mi-a trecut… ieri a fost mai greu pentru mine. E urât ce fac ei acum. E urât pentru că nu se procedează așa. Ei au luat decizia să fiu demis și nu se mai pune problema să mergi la Pancu și să-i spui să rămână în club. Eu îmi asumam promovarea sau ratarea promovării.
Eu nu avem niciun obiectiv și ei au crezut în mine. Eu demisionam în momentul în care echipa nu mai avea șanse să promoveze și ceream doar un euro despăgubiri. Eu am zis că îmi dau demisia. Lucrurile sunt foarte clare. E foarte urât! Banii sunt în tranșe, îi primesc într-un an. Nu e suma care a apărut”
, a spus Pancu la ProSport LIVE.

Duel între Anamaria Prodan și Giovanni Becali pentru numirea noului antrenor la Rapid

Lupta cea mare s-a dat între Anamaria Prodan și Giovanni Becali. Acesta din urmă a vrut să-l pună pe Cristiano Bergodi antrenor la Rapid. A contat foarte mult în alegerea conducătorilor rapidiști, că pe vremea lui Valerii Moraru, când nu mai băga bani în club, Alexa și Prodanca au dat ei bani.

Ieri, după demiterea lui Pancu, Dan Alexa a declarat pentru Liga2.ro că nu l-a sunat Ovidiu Burcă sau nimeni din club. „Nu m-a căutat nimeni. Am văzut și eu despre demitere. Ovidiu Burcă nu m-a sunat, și știți că e nașul fetițelor mele”, a spus Dan Alexa.

Ca antrenor, Dan Alexa le-a pregătit pe ACS Poli, Rapid (cu care a promovat în prima ligă, înainte ca vechea societate să intre în faliment, în 2016), ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași și Astra. Cu ACS Poli, Rapid și Dunărea Călărași a obținut promovarea în Liga 1.

După 24 de etape desfășurate în campionatul Ligii 2, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus, și la două puncte în spatele echipelor CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, clasatele pe locurile 2 și 3.

Articol scris de Andrei TRIFAN și Carmen MANDIȘ

Pe aceeași temă