EXCLUSIV | Bogdan Miron i-o ia înainte UTA-ei și va evolua în Liga 1. Portarul dat afară de arădeni a semnat cu o prim-divizionară. „Am profitat după ce s-au dispensat de el”

Ceea ce nu a putut cu UTA în cele două sezoane în care a apărat poarta echipei arădene, perioadă în care s-a oprit de fiecare dată la barajul de promovare, a reușit de unul singur în această săptămână, sau poate a primit și o mână de ajutor chiar de la conducătorii fostului său club. Șutul primit în fund de la utiștii care nu l-au mai considerat bun pentru echipa lor a reprezentat un pas înainte pentru Bogdan Miron (27 de ani). Goalkeeperul sătmărean și-a îndeplinit singur visul în această săptămână și în sezonul ce începe vineri va evolua în Liga 1.

Miron a semnat marți cu nou-promovata Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, fiind adus pentru a le crea concurență portarilor Roland Niczuly și Csongor Fejer. Sătmăreanul a evoluat pentru UTA Bătrâna Doamnă în ambele sezoane petrecute de această echipă în Liga 2 și a fost titular incontestabil. În primul a bifat 31 de meciuri, iar în al doilea 33. Nu a fost îndeajuns pentru șefii clubului arădean, care în această vară au renunțat la serviciile sale, ca și în cazul altor șapte jucători. De această decizie a profitat Sepsi.

„Am semnat ieri cu Miron, pe trei ani. Aveam nevoie de un al treilea portar în lot, pentru că stăteam doar în Niczuly și Fejer și, normal, la orice problemă apărută eram neacoperiți. Era necesar să aducem încă unul și am decis ca să fie un portar mai cu experiență față de cei doi pe care îi aveam. Și, dat fiind faptul că UTA s-a dispensat de el, am discutat cu Miron și am căzut de acord să vină la noi. Nu l-am adus ca portar titular, ci ca să fie o concurență aprigă între cei trei și cel mai bun o să apere. Decide antrenorul. Nu a reușit să promoveze cu UTA și pentru el, trecerea la Sepsi, este o oportunitate să apere în prima ligă, dar asta trebuie să demonstreze că merită”, a spus, pentru Liga2.ro, Janos Bokor, directorul sportiv al Sepsi OSK.

Bogdan Miron este a zecea achiziție făcută în această vară de Sepsi OSK după promovarea în prima ligă, ceilalți jucători fiind: Cristian Oros (ex Astra), Victor Astafei (ex Selangor, Malaezia), Szabolcs Kilyen (ex Viitorul), Patrick Petre (ex Dinamo), Marius Papsys (ex Stumbras, Lituania), Linas Pilibaitis (ex Atlantas, Lituania), Constantin Grecu (ex Pandurii Târgu Jiu), Claudiu Herea (ex CS Balotești), Cristian Dima (ex Metalul Reșița).

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă