Decizii surprinzătoare la UTA! Arădenii s-au descotorosit de 8 jucători care i-au dus aproape de promovare. Mesajul pentru Roșu și Nacho

Conducerea clubului UTA Bătrâna Doamnă publică un nou comunicat nocturn prin care anunță lista cu jucătorii la care renunță pentru noul sezon competițional, ediția 2017/2018. Printre cei 8 jucători se numără unul pe care oricum nu îl mai puteau păstra, fiindcă a fost deja vândut în altă parte de echipa de la care l-au împrumutat, în speță Robert Vîlceanu. Căpitanul echipei din ultimul sezon, portarul titular, unul dintre cei mai buni jucători de la mijlocul terenului și ale două achiziții din iarnă au fost trecute pe linie moartă de șefii utiști care până acum au adus jucători bătrâni sau care nu au jucat mai deloc la echipele unde au fost legitimați în ultima perioadă.

„Clubul nostru a decis să nu mai colaboreze cu următorii jucători pentru anul competițional 2017-2018: Marius Chindriș, Dumitru Copil, Alin Gligor, Bogdan Miron, Dumitru Muntean, Gianmarco Piccioni, Robert Vîlceanu, Michel Vlad”, sună prima parte a comunicatului postat pe site-ul UTA.

În ultimele etape ale sezonului regulat, UTA s-a mai despărțit și de fundașul Alexandru David (acum la AFC Hărman) și mijlocașul Cristian Andor (acum la CS Mioveni).

Lui Gianmarco Piccioni, Robert Vîlceanu și Michel Vlad le expirau contractele sau împrumuturile pe 30 iunie, în timp ce Alin Gligor, Marius Chindriș, Dumitru Copil, Bogdan Miron și Dumitru Muntean mai au contracte până în vara anului 2018 și trebuie să se ajungă la un acord cu ei pentru reziliere.

Mulțumiri pentru jucători, Roșu și Nacho

Într-un final, după ce presa le-a atras atenția că Roșu și Nacho au fost dați uitării, conducătorii utiști au avut un mesaj de mulțumire și pentru fostul antrenor principal și preparatorul fizic, cei doi actori care au muncit în ultimele luni pentru a duce UTA în Liga 1. Anunțul vine la o zi distanță după ce a fost prezentat noul antrenor, Adrian Mihalcea.

„Clubul le mulțumește pentru toată perioada petrecută la UTA și le urează baftă în următoarele etape ale carierelor, atât jucătorilor cât și antrenorului Laurențiu Roșu și preparatorului fizic Nacho Martinez”, e scris în a doua parte a comunicatului sec al echipei arădene.

Până acum, UTA a bătut palma cu fundașul Mădălin Ciucă (34 de ani, ex CSM Poli Iași), mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani, ex FC Brașov), portarul Bogdan Caucă (20 de ani, ex FC Brașov) și atacantul Dan Roman (31 de ani, ex CFR Cluj). Miercuri noapte a fost anunțat ca antrenor principal Adrian Mihalcea, care tocmai se despărțise de Dunărea Călărași.

Reunirea are loc vineri, la ora 17:00

Altfel, UTA va avea reunirea vineri, 30 iunie, de la ora 17:00, pe terenul secund al bazei sportive Motorul. Potrivit Sport Arad, până miercuri, doar Strătilă, Barna, Adili, dintre seniorii din vechiul lot, fuseseră anunțați de reunire, iar joi li s-a comunicat de ea și jucătorilor Manea, Polgar, Filaret. Din comunicatul de mai sus rezultă că la echipă rămâne și Curtuiuș, unul dintre golgheterii echipei, căruia îi expiră contractul vineri și care în urmă cu câteva zile era anunțat ca achiziție de Luceafărul Oradea.

Despre ajutoarele din stafful tehnic condus de Adrian Mihalcea nu s-a comunicat nimic nici până acum, la o zi după numirea noului antrenor principal. Secunzii lui Roșu la UTA, Cristian Todea și Dan Țapoș, nu au fost ofertați să continue și nici nu știau nimic despre reunirea programată vineri.

Situația contractuală a celorlalți jucători ai UTA-ei care se aflau în lot la finalul sezonului și despre care nu s-a comunicat nimic oficial:

  • contracte care expiră la 30 iunie 2017: Alexandru Manea, Marius Curtuiuș, Cristian Costin;
  • contracte valabile până la 30 iunie 2017, cu revenire la Atletico Arad: Sebastian Mara, Bogdan Burlă, Paul Copaci, Ionuț Tănase, Amir Jorza, Albert Stahl, Adrian Petre;
  • contracte valabile până pe 30 iunie 2018: Alexandru Barna, Norbert Polgar, Richard Filaret, Sorin Strătilă, Darius Covaci
  • contract valabil până pe 30 iunie 2019: Mevlan Adili.

 

Ce au făcut la UTA jucătorii la care clubul renunță acum:

Marius Chindriș (26 de ani) – mijlocaș arădean titulat incontestabil, care a jucat pentru UTA și apoi pentru UTA Bătrâna Doamnă, la aceasta din urmă evoluând, doar în campionat, în ultimele două sezoane în 35, respectiv 33 de meciuri și a marcat 1, respectiv 2 goluri. Chindriș era, alături de Richard Filaret, unul dintre jucătorii care au început din postura de titular primul meci din istoria actualei echipe UTA, acel 3-0 la Sânnicolau Mic, cu Banatul, în torida vară a anului 2013.
Dumitru Copil (27 de ani) – mijlocaș arădean care a evoluat pentru UTA și UTA Bătrâna Doamnă. În ultimele două sezoane a jucat pentru noua echipă a Aradului, doar în campionat, 28, respectiv 30 de meciuri, marcând 5, respectiv 2 goluri.
Alin Gligor (33 de ani) – fundaș arădean care a evoluat atât pentru UTA, cât și pentru UTA Bătrâna Doamnă. În ultimele două sezoane a jucat pentru „Bătrâna Doamnă”, doar în campionat, 16, respectiv 32 de meciuri. Căpitan al echipei, Gligor a jucat în multe rânduri accidentat sau cu mari dureri, a fost titular în toate meciurile în care a fost în lot și a fost schimbat doar de două ori. În sezonul recent încheiat a înscris 4 goluri.
Bogdan Miron (27 de ani) – portarul sătmărean a evoluat pentru UTA Bătrâna Doamnă în ambele sezoane petrecute de echipă în Liga 2 și a fost titular incontestabil. În primul a bifat 31 de meciuri, iar în al doilea 33.
Dumitru Muntean (27 de ani) – fundaș sau mijlocaș, sătmăreanul a fost adus în iarnă de la Olimpia, acolo unde era cel mai bun jucător, fiind golgheter (8 goluri în 19 meciuri), în ciuda poziției sale defensive din teren. La UTA nu a primit prea multe șanse și a evoluat în doar 12 partide, dintre care în doar 8 ca titular și nu a marcat niciun gol.
Gianmarco Piccioni (25 de ani) – atacantul italian adus în iarnă ca mare vedetă, după ce CSM Poli Iași l-a pus pe liber, a fost rezervă din cauza lui Adrian Petre și Marius Curtuiuș. A prind doar 8 apariții, dintre care doar 3 ca titular și a înscris 1 singur gol, cu ASU Poli, la Timișoara.
Robert Vîlceanu (20 de ani) – adus și el ca o vedetă, împrumut de la FCSB, mijlocașul bucureștean nu s-a remarcat prea mult și a evoluat în 11 meciuri, în 8 ca titular, și a înscris 1 singur gol. UTA oricum nu îl mai putea păstra, chiar dacă și l-ar fi dorit în continuare, fiindcă FCSB l-a cedat definitiv la Astra în schimbul lui Junior Morais.
Michel Vlad (21 de ani) – mijlocaș arădean care în ultimele două sezoane a fost în lotul „Bătrânei Doamne” prezente în Liga 2. În urmă cu două campionate a bifat 11 apariții și 1 gol, iar în cel ce tocmai s-a încheiat a evoluat în doar 5 meciuri, fără să mai înscrie. Vlad a fost însă utilizat mai mult în ultimul sezon la echipa secundă a UTA-ei, în Liga 3, acolo unde a fost în dese rânduri decisiv cu golurile sale.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă