EXCLUSIV | Academia Rapid îi ia golgheterul Afumațiului. „Mi-a spus că vrea să joace pe Giulești, acolo unde a început fotbalul. Mă despart cu greu de un om”

CS Afumați s-a despărțit în această săptămână de unul dintre cei mai vechi jucători pe care îi avea în loc, al doilea ca durată după Alin Zaharia. Clubul ilfovean care se află pe locul 4 în Liga 2 nu va mai conta din 2018 pe atacantul Marian Vlada (30 de ani). Ofertat de Academia Rapid, jucătorul bucureștean crescut chiar de Rapid i-a solicitat Afumațiului și antrenorul Vasile Neagu să îl lase să meargă la echipa din Liga 4 unde sunt legitimați și Daniel Pancu, Daniel Nicolae sau Vasile Maftei. Mirajul Giuleștiului și a suporterilor rapidiști l-au făcut pe Vlada să lase Liga a 2-a pentru Liga a 4-a.

„Mă despart de unul dintre jucătorii cu care am făcut performanță. A fost dorința lui expresă să ajungă la Rapid. El a făcut junioratul la Rapid și acum mi-a spus: «Domn’ profesor, am dorința maximă să mai joc câțiva ani și la Rapid». Și am acceptat fără niciun fel de problemă, chiar dacă este un jucător de bază pentru noi. L-am înțeles și chiar nu am vrut să-l blochez. Mi-a spus că vrea să joace și el pe Giulești. Mă despart cu greu de un om care pentru mine a însemnat mai mult decât un jucător. Vreau să-i mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut la această echipă și, totodată, îi doresc multă sănătate și dorința pe care a manifestat-o, de a juca la Rapid, club de suflet, să-i aducă numai bucurii și performanțe”, a transmis antrenorul Vasile Neagu pentru Liga2.ro.

„Și-a împlinit visul din copilărie”

După ce și-a făcut junioratul la Rapid, Marian Vlada a evoluat apoi pentru CS Tunari și CS Afumați, pentru echipa din Liga 2 jucând în ultimii șase ani. În prima parte a sezonului actual a fost folosit în 18 meciuri, dintre care în 10 ca titular, și a marcat două goluri (2-0 cu Olimpia și 1-1 cu Pandurii).

„Clubul Sportiv Afumați anunța despărțirea de vârful Marian Vlada, căruia îi mulțumește pentru toată dăruirea și devotamentul arătate în perioada în care a îmbrăcat tricoul galben-albastru. Marian Vlada a petrecut cinci sezoane și jumătate la CS Afumați, promovând cu echipa din Liga a IV-a în Liga a III-a și din Liga a III-a în Liga a II-a. În sezonul 2016-2017, primul al afumățenilor în esalonul secund, Marian Vlada a marcat nu mai puțin de 19 goluri, fiind golgheterul echipei.

Mare fan al echipei Rapid București de pe vremea când evolua la juniorii echipei, Vlada, care era unul dintre căpitanii lui CS Afumați, și-a împlinit visul din copilărie și a ajuns în această iarnă la o înțelegere cu alb-vișinii, astfel că din retur va evolua în Liga a IV-a. Marian Vlada și-a luat „la revedere” de la CS Afumați așa cum știe el mai bine, cu un gol marcat în primul amical al iernii, câștigat miercuri cu 2-1 de elevii lui Vasile Neagu în fața Daciei Unirea Brăila.

Clubul Sportiv Afumați îi mulțumește lui Marian Vlada pentru tot ce a făcut în tricoul galben-albastru și îi urează succes în tot ce va întreprinde pe viitor!”, a transmis, printr-un comunicat, și clubul din Afumați.

Pentru CS Afumați, despărțirea de Marian Vlada este a cincea în această iarnă, după ce antrenorul Vasile Neagu a renunțat la serviciile jucătorilor Victor Căliani, Ionuț Baniță, Constantin Ispir și Vasile Nicolae.

Pentru Academia Rapid, a treia clasată din Liga a 4-a București, Marian Vlada este a treia achiziție reușită în această iarnă, după Vasile Maftei și Ionuț Voicu.

Laurențiu Vențer, a doua achiziție a Afumațiului

La capitolul achiziții, CS Afumați are două nume bifate până acum: mijlocașul Cristi Novacek (21 de ani), de la Concordia Chiajna, și fundașul Laurențiu Vențer (26 de ani). Acesta din urmă a evoluat ultima dată la Academica Clinceni, însă unde nu a jucat în acest sezon, după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF l-a suspendat patru luni și l-a amendat cu 30.000 lei pentru implicare în meciuri aranjate pentru pariuri. Vențer a scăpat între timp de pedeapsă și a semnat cu Afumațiul.

În schimb, după plecarea lui Marian Vlad, antrenorul Vasile Neagu se gândește să-și mai aducă în lot încă un atacant.

„Acum suntem puțin descoperiți acolo, dar sper să aduc un atacant. Intrasem pe unele piste pentru a aduce un atacant pentru la vară și nu știu dacă voi face mutarea de acum. Am două soluții și o a treia aș dori doar dacă găsesc peste atacanții pe care îi am acum. Am o promisiune și sper să o fac pe ultima sută de metri. Dacă nu, voi încerca și altceva ca, totuși, să nu rămân descoperit”, a mai declarat Vasile Neagu.

CS Afumați se pregătește pe plan local, iar de pe 31 ianuarie și până pe 10 februarie va efectua un cantonament la Cheile Grădiștei. Amicalul de astăzi cu CS Tunari l-a încheiat la egalitate, scor 2-2, cu golurile lui Robert Buduroi și Răzvan Avram.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă