Desfășurare de forțe la Rapid: antrenamente online la toate grupele de juniori. ”Rapidu’ bate pe covidu’!” | FOTO+VIDEO

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 31 Mar. 2020, 23:33 Liga 2

Platforma online Zoom a devenit liant și pentru lumea fotbalului, nu numai pentru elevii care mai fac școală prin intermediul internetului în această perioadă de pandemie. Coronavirusul nu a oprit de tot activitatea sportivilor, ci doar a mutat-o în online, din propriile locuințe. Iar clubul Rapid s-a organizat și a achiziționat trei conturi „Pro” pe cunoscuta platformă, pentru a putea face sesiuni mai lungi și neîntrerupte. De la cei mai mici, până la cei mai mari fotbaliști ai giuleștenilor își dau întâlnire acum pe tablete, laptopuri și telefoane, în loc de baza de pregătire de la Coresi sau Regie.

Încercăm să ne adaptăm situației și să continuăm procesul de educație chiar și în aceste momente. Avem abordări diferite pentru fiecare vârstă și pentru fiecare etapă de dezvoltare a tuturor sportivilor, de la cei mai mici, până la nivelul echipei de seniori. Fotbalul nu înseamnă doar să alergi după o minge. Cel puțin, nu la Rapid. Încercăm să educăm generații noi de rapidiști, să le modelăm caracterul, iar ăsta e un proces lent, anevoios, cu suișuri și coborâșuri. Sunt mândru de cum au reacționat și s-au adaptat toți antrenorii și toți cei implicați azi la Rapid. Ei sunt cei mai importanți mesageri ai filozofiei și cheia succesului acestui proiect”, a explicat, pentru ProSport, președintele Rapidului, Ovidiu Burcă.

Marian Rada, Mihai Iosif, Adrian Matei, Ionuț Mazilu, Alex Olariu, Florin Dreghiciu, Victor Petcu sau Gabriel Stoica sunt doar câțiva dintre antrenorii care au trebuit să se adapteze stării de urgență în care se află România, dar și tehnologiei moderne.

Pentru mine e ceva inedit. Oricum băieții noștri se pregăteau, așa i-am educat, să fie profesioniști și să se mențină în formă, pentru că nu știi când se reiau meciurile și oricum este important și pentru ei”, a dezvăluit Marian Rada (U19).

Antrenamentele online sunt o inițiativă foarte bună, ținând cont de actuala situație din țară și din lume. Prea multe nu putem face, decât să menținem un tonus, să avem contact vizual zi de zi cu toți jucătorii și ne descurcam foarte bine. Nu a fost o procedură complicată. Suntem bucuroși că ne putem vedea toți deodată, nu separat, reușim astfel să menținem spiritul de echipă. Ne adaptăm și respectăm legile”, a adăugat și Mihai Iosif (U19).

Academia Rapid numără aproximativ 260 de copii. Iar cea mai mică grupă din totalul de 12, a celor născuți 2012-2013, a pregătit și o surpriză pentru suporteri la finalul antrenamentului de azi. Piticii antrenați de profesorul Gabriel Stoica au afișat desene cu Rapid în luptă cu Covid-19 și au cântat imnul echipei. Și momentul a fost delicios.

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 31 Mar. 2020, 23:33 Liga 2
Pe aceeași temă