Eftimie, prezentat oficial

Eftimie,** prezentat oficial

Din această săptămână, CS Mioveni are un nou antrenor, Iordan Eftimie preluând echipa după ce s-a renunțat la serviciile lui Flavius Stoican. Noul tehnician nu a semnat deocamdată contractul, însă ambele părți și-au dat acceptul și au ajuns la un numitor comun, astfel că pe hârtie nu mai trebuie puse decât micile detalii.

Ieri, într-o conferință de presă ținută la sta­di­o­nul din Mioveni, președintele Consiliului Director al clubului, Dumitru Olteanu, l-a pre­zentat pe no­ul principal al echipei. „După meciul cu FC Ar­geș, ne-am întâlnit cu antrenorul Flavius Stoican și am analizat modul în care s-a desfășurat acti­vi­tatea echipei în ultima perioadă. Astfel, am con­venit să reziliem contractul pe cale amiabilă. Îi mulțumesc lui Stoican pentru activitatea avută la noi, la club, și îî urez succes în continuare. Este un antrenor tânăr, de care, cu siguranță, vom mai auzi. După ce am încheiat colaborarea cu Stoican, ne-am reorientat rapid, chiar dacă mai sînt de disputat doar două par­tide pînă la finalul acestui sezon, cea de sîm­bă­tă de la Tg. Mureș, iar apoi, în ultima etapă, cu Ba­ia Mare. Cel ales de conducerea clubului este Iordan Eftimie, un profesionist care a mai făcut treabă la echipa noastră și în trecut și care sper să mai facă în continuare. În aceste două etape care ne-au mai rămas de jucat în­cer­căm să tes­tăm jucătorii tineri pe care îi avem în lot”, spu­nea Olteanu.

La rândul său, Iordan Eftimie a declarat la pre­­zentare: „Sunt bucuros că am revenit la Mioveni. Pot să spun că sufletul meu a fost aici lângă echipă tot timpul. Când am avut o­ca­zia, am venit să urmăresc formația la meciuri. Am încredere că vom face treabă bună aici. Lotul pe care îl avem este unul bun, cu ju­că­tori cu experiență cu care am mai lucrat, dar și cu jucători tineri. Eu sper să fac o simbioză între ei, ca să putem să mulțumim publicul ce ne va urmări în meciurile de pe propriul te­ren”.

Se gândesc la victorie cu mureșenii

Pentru meciul de la Tg. Mureș de sâmbătă, noul antrenor al Mio­ve­ni­ului se gândește și la un rezultat pozitiv al echipei sale. „Ne așteaptă un joc dificil la Tg. Mureș. Am însă încredere că vom face un joc bun și, de ce nu, chiar să nu pierdem. Sigur, după meciul cu FC Argeș, moralul băieților nu este tocmai bun, dar, în aceste două zile care ne-au mai rămas, sper să rezolvăm problemele. Asta este viața până la urmă, se mai pierd jocuri. Am însă încrederea că vom face treabă bună împreună”, spunea Eftimie.

Lotul, în funcție de obiectiv

Deocamdată, obiectivul Mioveniului pentru următorul sezon nu este sta­bi­lit, acesta urmând să fie trasat în mo­men­tul în care noul antrenor va sem­na contractul. „Sper ca și de data asta să facem o echipă destul de bună. Cine nu-și dorește să fie acolo la pri­me­le locuri. În funcție de obiectiv, vom adu­ce și jucători”, spunea Eftimie, com­pletat de președintele clubului: „Dacă se va dori promo­va­rea, vom adu­ce jucători. Dar se poate și să vrem să creștem acești jucători pe ca­re îi avem. Nu doar eu sunt în con­du­ce­re și nu eu trasez obiectivul”.

Șase puncte în două meciuri

Pentru ultimele două etape de campionat, staff-ul tehnic și ad­ministrativ al Mioveniului își dorește maximum de puncte, adversari fiind FCM Tg. Mureș și FC Maramureș Baia Mare. „Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci pe care îl disputăm. Orice antrenor își dorește să câștige orice joc pe care îl are. Și chiar ne stă la îndemână să câștigăm aceste două întâlniri. Și noi și jucătorii ne dorim 6 puncte în aceste două partide”, spuneau președintele Olteanu și antrenorul Eftimie.

Fotbaliștii nu pot explica înfrângerea cu FC Argeș

Înfrângerea cu FC Argeș de pe pro­pri­ul teren a rămas greu de digerat atît de jucătorii galben-verzi, cât și de ofi­ci­alii clubului. Aceștia din urmă au dis­cu­tat cu protagoniștii partidei, dar nu au reușit să audă vreo explicație pen­tru acest rezultat. „Am discutat cu ju­că­torii, însă nu pot explica înfrân­ge­rea cu FC Argeș. Nu pot spune ce s-a întâmplat. Le-am reproșat că nu poți să intri în teren și să iei gol în se­cun­da 30. Am discutat, dar nu au putut să spună prea multe. Poate e vorba de neputință… Au apărut și greșelile personale”, a explicat Dumitru Olteanu.

Cheia, jucătorii Under 21

Echipa a fost aceeași în tur ca și în retur în ce privește juniori, însă pres­ta­țiile acestora nu au mai fost aceleași în partea secundă a cam­pi­o­na­tului. Referitor la acest lucru, oficialii gal­ben-verzilor spuneau: „Cei sub 21 au fost în tur OK, iar în retur nu prea. Ex­pli­cația poate fi că există presiune foar­te mare asupra lor, mai ales că vin de la Liga a IV-a. Mai trebuie avut în vedere că la noi au fost mereu în teren jucători de 17 – 18 ani, în timp ce adversarii au avut jucători de 20 – 21 de ani. E o diferență mare… Pe viitor însă, vom avea un avantaj, pen­tru că eu cred că vor exloda în sezonul următor”.

Încredere în copii

Jucătorii tineri pe care Eftimie îi are la echipă sunt unii în care acesta are încredere că pot face treabă, însă totul va depinde de ei. Despre juniori, tehnicianul spunea: „Noi avem la echipă mai mulți copii ce trebuie să crească și care pot să facă pasul la Liga I. Dar le trebuie muncă, seriozitate și așa vor crește. Dacă nu vor fi însă serioși, nu se știe… Eu am însă încredere în ei”.

Schimbări în echipă

Față de ultimele partide jucate de echipă, Iordan Eftimie a lăsat de înțeles că va face unele modi­fi­cări în primul unsprezece. Astfel, antrenorul spunea: „Vor fi ceva schimbări în echipă. Poate chiar vom avea mai mulți juniori în primul usprezece decât am avut până acum și decât cei doi care erau obligatoriu. Mizez pe tineret și trebuie să vedem la lucru cît mai mulți componenți ai lotului”.

În pauză, urmează analiza

După meciul de sâmbătă, pentru galben-verzi vor urma două săptămâni de pauză com­pe­ti­țio­nală, din cauza neprogramării în campionat. „În aceste două săp­tămâni de pauză, vom analiza si­tu­ația lotului, potențialul lui. Chiar ieri, am fost și am urmărit un meci al echipei a II-a. După ter­mi­na­rea campiona­tului, vom ve­dea ce obiectiv vom trasa echi­pei, iar acesta va trebui înde­pli­nit”, a declarat președintele Olteanu.

Curățenie, de luni încolo

Curățenia în lot poate veni mai repede la Mioveni, conducătorii fiind dispuși să nu mai aștepte până la terminarea campionatului. Prezent la conferința de presă de ieri, de la stadion, președintele Consiliului Di­rec­tor a explicat si­tuația: „Probabil că, după meciul de la Tg. Mureș, de o parte din jucători ne vom despărți. Cred că cei care nu vor mai fi în vederile noastre pentru acest meci, de luni încolo, ne vom despărți de ei, iar cu Baia Mare, sperăm să jucăm și să câștigăm cu juniorii”.    

Ligă slab valorică

Față de ultima oară când a antrenat Mioveniul, Iordan Eftimie a găsit acum un cu totul alt campionat, cu ehcipe mai puține și cu pauze intermediare. „Nu mai este Liga a II-a ce a fost în anii trecuți. Ba se stă, ba se joacă…. Nu știu ce va fi din vară, dar nu mai este cum era odată, în anii trecuți. Nu mai sunt echipe așa de valoroase. Probabil că se va res­tructura campionatul și poate că lucrurile se vor schimba în viitor”, a spus principalul Miove­ni­u­lui.

Joacă la Pitești

Din luna iunie, la Stadionul Orășenesc din Mioveni vor începe lucrările de modernizare a tribunelor și introducere a instalației de încălzire a gazonului. Din această cauză, echipa galben-verde va juca cel puțin în turul campionatului viitor pe un alt teren, cel ales, după cum spunea președintele Olteanu, fiind stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, acolo unde primarul Tudor Pendiuc chiar așteaptă să vină echipa. Deocamdată nu se știe cât timp va evolua echipa aici, acest lucru urmând să fie decis în funcție de stadiul lucrărilor de la Stadionul Orășenesc din Mioveni.

Articol scris de Silviu Mihai

Pe aceeași temă