Eduard Florescu, transferat prin intermediul unui agent polonez la Viitorul. Mijlocașul nu știe ce l-a recomandat la campioană: „Probabil lui Hagi îi plac stângacii”

Chiar de ziua lui Gheorghe Hagi, luni, 5 februarie, mijlocașul Mioveniului, Eduard Florescu (20 de ani), semna contractul carierei sale de până acum. Piteșteanul a fost achiziționat pentru următorii trei ani de campioana României, Viitorul, însă va fi lăsat să joace sub comanda lui Laurențiu Roșu până la vară. În acest timp, fotbalistul va fi plătit de noul său club, Viitorul.

Eduard Florescu era foarte fericit după semnarea contractului cu gruparea constănțeană, iar faptul că este jucător Under 21 este un avantaj care l-ar putea menține în lotul prim-divizionarei. Într-un interviu acordat pentru Curierul zilei, mijlocașul a vorbit despre acest transfer și cum a intrat în atenția clubului lui Hagi.

Edi cum te simți?
Sunt foarte bucuros, e clar! E ceea ce mi-am dorit, normal! Orice jucător își dorește să facă pasul spre Liga 1. Îmi doream foarte mult să vină momentul acesta, dar poate că nu mă așteptam așa repede. Dorința a fost mare și mi s-a împlinit visul!

Care este istoria acestui transfer?
După meciul cu Dunărea Călărași (n.r. – desfășurat pe 8 decembrie 2017 și pierdut cu 1-3), am fost contactat de agent. Mi-a spus de oferta Viitorului pentru mine. Mi-a spus că am intrat în atenția clubului. Apoi m-am întâlnit și cu impresarul, un fost fotbalist polonez, și lucrurile au fost OK.

Cu Gică Hagi te-ai întâlnit până acum?
Nu m-am întâlnit. Sper să mă întâlnesc cu el… Nu cred că lasă clubul și echipa, așa cum se vorbește… Este o onoare pentru mine să lucrez cu domnul Hagi. Îmi doresc foarte mult acest lucru.

Ce crezi că te-a recomandat la Viitorul și la un club de Liga 1?
Nu știu eu ce să spun… dar, probabil, că au văzut ceva la mine din moment ce am semnat cu ei. Domnului Hagi îi plac stângacii, pentru că și dânsul a fost stângaci… așa că, nu se știe…

De-abia din vară te vei prezenta la noua echipă.
Da, din vară, așa este înțelegerea… În acest retur voi rămâne la Mioveni. Ei au făcut de mult pregătirea de iarnă, campionatul începând mai repede la Liga 1, așa că mă voi alătura lor în vară. Sper să îmi fac treaba cât mai bine și aici, și apoi și acolo.

Ce obiective sunt cu CS Mioveni?
Obiectivul, locurile 1-6. Trebuie să câștigăm toate meciurile, să câștigăm cât mai multe puncte, iar eu sper să îmi ajut echipa.

Dar cu Viitorul?
Întâi să joc cât mai mult, să am evoluții cât mai bune și să ne batem la titlu și să avem evoluții în cupe europene. După cum știi, nimic nu e imposibil în fotbal!

Cine te-a felicitat primul și pe cine ai sunat după realizarea transferului?
M-a felicitat toată lumea. M-au felicitat Mister (n.r. – antrenorul Laurențiu Roșu) și cei din staff. Prima persoană pe care am anunțat-o a fost mama. Dar antrenorul Roșu știa, pentru că m-a învoit să plec la București!

  • La un eventual transfer, Viitorul trebuie să achite celor de la CS Mioveni un procent de 30% din suma încasată. În plus, în această perioadă, sau la finalul înțelegerii cu clubul lui Hagi, dacă fotbalistul nu este transferat în altă parte, iar Viitorul nu mai are nevoie de serviciile sale, el va reveni automat la Mioveni, constănțenii neavând voie să îl cedeze sau să îl împrumute la altă echipă.

 

În acest sezon, Eduard Florescu a înscris 4 goluri în cele 17 meciuri jucate pentru CS Mioveni.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă