Echipa Piteștiului a bifat al optulea transfer pentru Liga 2: fiul unui fost mare atacant al FC Argeș. „Vreau să dau cât mai multe goluri. Doar așa îl pot călca pe urme tatălui meu”

SCM Pitești, viitoarea FC Argeș, continuă campania de transferuri începută în această vară. În afară de jucătorii cu experiență pe care i-a adus până acum, antrenorul Iordan Eftimie pune accent și pe fotbaliștii tineri. Nou-promovata în Liga 2 a obținut, luni, semnătura lui Cătălin Barbu, fiul lui Jean Barbu, fosta mare glorie alb-violetă care a făcut istorie la clubul din Trivale.

Barbu jr. este cel de-al optulea jucător adus în această vară de formația piteșteană. Puștiul născut în 1999 a evoluat și în sezonul trecut la SCM Pitești sub comanda lui Nicolae Dică, care a crezut în potențialul său deși acesta avea doar 17 ani. Sub contract cu Școala de Fotbal „Dani Coman”, club unde s-a format, fiul lui Jean Barbu a semnat pe un sezon, sub formă de împrumut, cu echipa din Liga 2, iar apoi, dacă va convinge, a fi transferat definitiv.

Cătălin Barbu are ambiții mari cu gruparea alb-violetă. „Sunt foarte bucuros că am reușit să semnez primul meu contract de profesionist. Sunt conștient de faptul că va fi un an destul de greu pentru noi, dar voi munci foarte mult pentru a mă impune. Am mare încredere în potențialul meu și voi lupta să îmi câștig locul în echipă. Este o mare mândrie să joc pentru FC Argeș, echipă la care tatăl meu a scris istorie. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine și să dau cât mai multe goluri. Doar așa îl pot călca pe urme tatălui meu. Îmi doresc să fim cât mai sus în clasament cu echipa. Vreau să fim în primele trei locuri și să ne batem la promovare. Am o relație foarte bună cu tatăl meu, care îmi dă sfaturi în fiecare zi. Colegii de la echipă m-au primit foarte bine. Pe majoritatea îi știu din sezonul trecut. Sunt mezinul echipei și toți au grijă de mine. Pot juca orice post de la mijloc în sus, dar cel mai bun randament îl pot da în spatele vârfurilor, pentru că acolo am mai multă libertate”, a spus tânărul jucător care poate evoluat atât la mijlocul terenului cât și în atac.

Tată său, Jean Barbu, va face parte din stafful echipei argeșene. Fostul mare atacant al lui FC Argeș va fi director de marketing.

Celelalte achiziții ale echipei piteștene sunt: portarul Octavian Popescu (ex CS Mioveni), fundașii Cătălin Stan (ex FC Brașov) și Cătălin Toriște (ex Metalurgistul Cugir, dat împrumutat de la Viitorul Constanța), mijlocașii Alin Popa (ex CS Mioveni), Antonio Cruceru (ex Academica Clinceni, dar împrumutat de la Viitorul Constanța) și Costinel Tofan (ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și atacantul Andrei Nilă (ex CS Mioveni).


Cătălin Barbu (în stânga) va continua la noul FC Argeș și în Liga 2. Tatăl său, Jean Barbu (în dreapta), va fi director de marketing la echipa piteșteană


Jean Barbu, pe vremea când înscria pe bandă rulantă pentru FC Argeș

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă