Dunărea și-a luat portar de cursă lungă! Olaru călătorea și peste 20 de ore în tren pentru a-și ajuta echipa

Dunărea și-a luat portar de cursă lungă!** Olaru călătorea și peste 20 de ore în tren pentru a-și ajuta echipa

Portarul gălățean Bogdan Olaru, prima achiziție a celor de la FCM Dunărea pentru retur, a scăpat de drumuri săptămânale ce depășeau mia de kilometri. În turul campionatului ligii secunde se antrena pe unde putea în Galați și mergea doar la meciuri să apere pentru FC Maramureș Baia Mare.

Echipa gălățeană din liga secundă FCM Dunărea a perfectat deocamdată un singur transfer pentru retur, cel al portarului Bogdan Olaru, de la FC Maramureș Baia Mare, echipă din cealaltă serie a Ligii a II-a.

Olaru este gălățean, va împlini 25 de ani în luna martie, a crescut la juniorii Oțelului unde a și ajuns la un moment dat în lotul primei echipei, iar apoi a apărat la Politehnica Galați. Pentru el, revenirea acasă, odată cu transferul la Dunărea, înseamnă sfârșitul unei perioade în care a trăit mai mult în tren decât acasă sau pe terenul de fotbal.

La echipa din Baia Mare, condițiile erau departe de limita minimă a decenței, iar în luna octombrie a anului trecut a vrut să renunțe. Nu avea antrenor de portari, la pregătiri făcea doar alergări, statul acolo devenise mai mult o pierdere de timp. În cele din urmă, a decis să se întoarcă în Galați, lângă familie, și s-a antrenat cum a știut și pe unde a putut. Dar nu și-a lăsat baltă coechipierii, acceptând la insistențele acestora să meargă la meciuri, mai ales că portarul de rezervă la FC Maramureș era accidentat și nu avea cine să apere.

Așa a ajuns în postura de navetist, unul care străbate sute de kilometri cu trenul, chiar și câte 20 de ore pe drum pentru a ajunge la serviciu. „Mergeam cu trenul din Galați la Baia Mare sau direct în orașul în care aveam meci. Am făcut chiar și 20 de ore pe tren, înainte de o partidă. Am decis că e mai sigur cu trenul decât cu mașina, pentru că ar fi însemnat să conduc eu și să fiu și mai obosit”, a povestit noul goalkeeper de la FCM Dunărea.

În condițiile amintite a făcut naveta pentru trei meciuri, în orașe aflate la distanțe apreciabile de Galați: Baia Mare, Oradea și Timișoara.

Plătea din buzunar antrenorul de portari

S-a ajuns aici din cauza sărăciei de la echipa din Baia Mare, care nu a mai avut bani să plătească salariul antrenorului de portari. O perioadă, l-a plătit chiar Bogdan Olaru din propriul buzunar, câte 25 de lei de antrenament, dar nu avea cum să meargă așa la infinit.

„Am hotărât să plec pentru că nu mai avea niciun sens să rămân. Nu aveam antrenor cu portarul, iar eu la pregătire alergam cu băieții, ca și cum aș fi fost atlet și mă pregăteam pentru un maraton, nu de jucat un meci de fotbal. În rest, mă antrenam de capul meu. Știam la ce vin, dar parcă totuși nu mă așteptam să fie atât de rău. Am plecat acasă, m-am antrenat singur, iar la insistențele unor oameni din conducere și a unora dintre băieți am decis să îi ajut așa cum pot până la finalul turului”, a declarat portarul gălățean.

Pe 14 ianuarie se va prezenta la reunirea lotului celor de la FCM Dunărea, cariera „navetistului de cursă lungă” s-a încheiat.

Articol scris de Marian Căpățînă

Pe aceeași temă