Enciu a semnat, Cimpoieru a fugit. La Brăila ar putea ajunge un portar de la Farul

Enciu a semnat, Cimpoieru a fugit.** La Brăila ar putea ajunge un portar de la Farul

Atacantul venit în această iarnă de la Rapid CFR Suceava, Marco Enciu, a semnat, sâmbătă, un contract valabil pentru o perioadă de șase luni cu Dacia Unirea. Dacă se va acomoda la Brăila, Enciu poate să-și prelungească pentru încă un an înțelegerea cu formația brăileană. Născut pe 26 ianuarie 1988, la Timișoara, Marco Enciu și-a făcut junioratul la CFR Timișoara, iar în cariera sa a mai evoluat la ACU Arad, la ACS Recaș, formație cu care a promovat în Liga a II-a, a promovat în prima Ligă cu ACS Poli Timișoara, apoi a fost golgheter la Farul Constanța. În vara lui 2015 a ajuns la Suceava, iar în această iarnă a venit la Brăila. Cel de-al doilea jucător sosit în probe la Dacia Unirea, Florin Cimpoieru, a plecat fără să motiveze de ce a făcut această alegere.

„Enciu a semnat și are contract cu Dacia Unirea până la vară, apoi vom decide împreună dacă vom continua colaborarea. Eu sper ca jucătorul să se acomodeze la noi și să rămână și în campionatul următor. Cimpoieru a dispărut fără urmă, a plecat pur și simplu fără să spună de ce a făcut acest lucru. Probabil că se aștepta la cine știe ce avantaje materiale. Noi suntem corecți cu toți fotbaliștii pe care ni-i dorim și le spunem exact care sunt condițiile de la Brăila”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Șeful grupării de la Dunăre a spus apoi că până la plecarea în cantonamentul montan, la Brăila va mai veni un portar și că se discută și cu un mijlocaș, dar și cu un jucător U19. „Este imperios necesar încă un portar la echipă, iar în acest sens am așteptat un răspuns de la Botaș, iar acesta nu a fost unul afirmativ. Botaș preferă să rămână aproape de București, probabil că va ajunge în Liga a III-a la Afumați însă avem o altă variantă foarte bună pentru acest post. Este vorba de portarul Bogdan Olaru, care deja a plecat la Farul Constanța, unde este acum legitimat, pentru a-și clarifica situația. Urmează să mai vină un jucator U19 și un mijlocaș. Probabil că în cantonament singurele noutăți vor fi deocamdată Enciu și Olaru”, explicat Valentin Avramescu.

Pânzaru a schimbat luni prefixul

În altă ordine de idei, ieri, după antrenament conducerea clubului Dacia Unirea i-a oferit un tort antrenorului principal Alin Pânzaru, care a schimbat prefixul, a împlinit 40 de ani. La rândul său, tehnicianul le-a oferit câte o bere jucătorilor.

„La ceas aniversar i-am făcut cadou un tort, i-am cântat «La mulți ani!» un astfel de eveniment trebuie sărbătorit. I-am urat sănătate și cât mai multe succese cu Dacia Unirea”, a mai adăugat președintele Daciei Unirea.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă