Dunărea s-a despărțit de doi jucători, unul adus chiar în această vară. Atacantul cerut de Mihalcea ar putea ajunge acum la UTA. Călărășenii nu și-au numit nici acum antrenor

Dunărea s-a despărțit de doi jucători, unul adus chiar în această vară.** Atacantul cerut de Mihalcea ar putea ajunge acum la UTA. Călărășenii nu și-au numit nici acum antrenor

Dunărea Călărași are parte de un start ratat de campionat, cu toate că anunța că își dorește promovarea. După desfășurarea primelor trei etape a adunat doar un punct și se află pe locul 17, retrogradabil. Rămasă fără antrenorul Adrian Iencsi și președintele Bogdan Leu, demisionari chiar după primul meci al noului sezon, pierdut inexplicabil la Clinceni, scor 1-4, echipa călărășeană își pierde și din jucători.

Primul care a plecat a fost fundașul Bogdan Stancu, acesta preferând să renunțe la fotbal pentru a deveni instructor de fitness. Fundașul de 23 de ani originar din Snagov fusese adus la Dunărea în iarnă, de la Metalul Reșița, acum Sportul Snagov, și a evoluat în partea a doua a sezonului trecut în doar 8 meciuri, mult timp fiind accidentat.

Din această săptămână, Dunărea nu se va mai baza nici pe una dintre achizițiile făcute în această vară. Nemaidorit la club, atacantul Gelu Velici (25 de ani) a acceptat în cele din urmă rezilierea contractului, acesta fiind utilizat în primele trei etape în doar un singur meci, 20 de minute cu CS Mioveni (scor 1-1), atunci când a intrat în locul lui Cristian Pușcaș. În rest, Velici a fost rezervă atât cu Academica Clinceni, cât și cu AFC Hermannstadt.

„Mă simt bine la echipă. Băieții m-au primit foarte bine. Ușor-ușor mă pun la punct cu pregătirea fizică. Sensei (n.r. – preparatorul fizic Constantin Niculae) se ocupă de mine pentru că am avut o perioadă de inactivitate… În rest, sunt mulțumit de ce am găsit aici și sper să le răsplătesc oamenilor de la club încrederea care o au față de mine cu evoluții cât mai bune. Președintele clubului, Bogdan Leu, împreună cu Adrian Mihalcea, înainte să plece de la echipă, m-au dorit la Dunărea. După o întâlnire la Timișoara, mi-au prezentat proiectul și am fost foarte încântat. Am ales să rămân la această echipă chiar dacă s-a vehiculat faptul că voi pleca după Adi. Vreau să fac performanță la Călărași”, spunea Velici într-un interviu acordat pentru Ediția.ro înainte de startul campionatului.

Ajunge din nou sub comanda lui Mihalcea, la UTA?

Atacantul care a mai trecut și pe Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo, CNS Cetate Deva sau Național Sebiș ar putea însă să își găsească repede o nouă echipă după despărțirea de Dunărea. Velici a fost dorit la Călărași de Adrian Mihalcea, antrenor care ulterior a plecat la UTA Arad, club unde este și acum și care își mai dorește un atacant. Potrivit Sport Arad, săptămâna trecută, Mihalcea recunoștea că și-ar mai dori un atacant în lot, lângă Marius Curtuiuș și Dan Roman. Velici are caracteristici puțin diferite față de vârfurile de careu, Curtuiuș și mai ales Roman, în sensul în care face din viteză și tehnică principalele sale atuuri. Față de Cristi Bud, atacantul de care s-au interesat arădenii, Velici nu ar fi foarte pretențios din punct de vedere financiar și, la 25 de ani, poate fi o investiție pe termen mediu și lung la UTA.

Alexa și Grigoraș au refuzat Dunărea

Altfel, cu toate că au trecut mai bine de două săptămâni de la demisia antrenorului Adrian Iencsi, Dunărea încă nu i-a găsit un înlocuitor acestuia pe banca tehnică. În precedentele două jocuri echipa a fost condusă de Ion Manu și Mirel Condei. Florin Brișan, președinte interimar al AFC Dunărea, a purtat până acum discuții cu Dan Alexa sau Petre Grigoraș, însă niciunul nu a fost înduplecat să vină la Călărași.

Miercuri, în etapa intermediară, Dunărea întâlnește pe teren propriu, de la ora 18:00, pe CS Balotești.

Rezultatele obținute de Dunărea în primele etape ale Ligii 2:

Academica Clinceni – Dunărea Călărași     4-1
Dunărea Călărași – CS Mioveni     1-1
AFC Hermannstadt – Dunărea Călărași     2-1

miercuri, ora 18:00: Dunărea Călărași – CS Balotești
sâmbătă, ora 11:00: CS Afumați – Dunărea Călărași

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă