Dunărea Călărași a început campania de transferuri. A semnat cu un fost fundaș rapidist și vrea golgheterul uneia dintre rivalele din campionat

După o primă parte a sezonului sub așteptări, principala vină fiind a conducătorilor care în vară au permis despărțirea de mai mulți jucători de bază, Dunărea Călărași va încerca în această pauză de iarnă să își întărească lotul cu câteva achiziții importante. Noul președinte, Bogdan Leu, vrea să scoată Dunărea din zona retrogradării, a început să facă deja curățenie în lot și, totodată, să poarte și primele tratative cu jucători pe care îi vrea sub comanda antrenorului Adrian Mihalcea.

Prima țintă este un fundaș care în cariera sa a bifat echipe importante în fotbalul românesc, precum FCM Bacău, FC Vaslui, Rapid, UTA sau Debrecen din Ungaria. Ștefan Mardare (29 ani, foto principal) este jucătorul cu care Bogdan Leu spune că deja a ajuns la un acord.

„Ștefan Mardare este jucătorul Dunării. A semnat un contract care se întinde pe un an și jumătate. Este un fundaș central cu experiență și sunt convins că va ajuta echipa noastră. Îi urez mult succes și-l așteptăm la pregătiri undeva la jumătatea lunii ianuarie 2017”, a declarat, pentru arenamedia.ro, președintele Leu.

După un start de carieră promițător, cu jocuri în Liga 1 la FCM Bacău, FC Vaslui sau Rapid și apoi cu un transfer în Ungaria, la Debrecen, unde nu s-a acomodat, Mardare a revenit apoi în țară la Oțelul, unde nu a apucat să joace. După o scurtă perioadă s-a reîntors la Rapid, unde nu a mai convins și declinul lui a continuat. Au urmat echipe din ligile inferioare, Dinamo II și UTA, în Liga 2, și ulterior doar cluburi în Liga 3: Național Sebiș, FC Hunedoara și Unirea 1924 Alba Iulia. De la Alba Iulia vine acum Mardare, formație cu care a terminat turul în Seria 4 pe locul 12 din 14.

Înaintea primului sezon de Liga 2, în vara anului 2015, Dunărea Călărași l-a dorit pe Ștefan Mardare în lotul ei, fundașul chiar s-a pregătit cu echipa antrenată atunci de Ionel Ganea, însă transferul său nu s-a perfectat în cele din urmă.

Vor golgheterul Baloteștiului

Altfel, o a doua țintă a clubului Dunărea, potrivit sportcalarasean.ro, este mijlocașul Claudiu Herea (foto mic) (26 ani), fratele mult mai cunoscutului Ovidiu Herea, acum la Pandurii Târgu Jiu. Jucătorul vizat evoluează în prezent pentru CS Balotești și a mai fost ofertat și în vară de către călărășeni.

Claudiu Herea este golgheterul echipei din Balotești și unul dintre jucătorii de bază ai ilfovenilor, în cele 17 meciuri disputate în acest sezon înscriind 8 goluri. Mijlocașul a mai evoluat în cariera sa în Liga 2 pentru Victoria Brănești, FC Viitorul și Rapid, iar pentru clubul lui Gheorghe Hagi a bifat și 15 meciuri în prima ligă.

Ca idee, deși Dunărea îi e superioară în clasament Baloteștiului, cei mai buni marcatori ai călărășenilor în acest sezon sunt Bobo Kanda și Alexandru Ciocâlteu, fiecare cu câte 4 goluri marcate.

După numirea lui Bogdan Leu ca președinte la Dunărea Călărași, clubul s-a despărțit de fundașii Bogdan Panait și Daniel Barna, mijlocașul Ovidiu Popescu și atacantul Denis Dobra.

Pe aceeași temă