Dunărea își ia un atacant golgheter, retras de șase luni din fotbal. Plecase în Italia, dar vine în țară

Dunărea Călărași va face o serie de schimbări în lot în această vară. Printre jucătorii pe care antrenorul Adrian Mihalcea nu se va mai baza începând cu reunirea se numără Alexandru Ciocâlteu, Alexandru Avram, Cătălin Țîră, Hunor Modra și Mircea Ștefan, lui Alexandru Cincă i s-a spus să își caute altă echipă, iar Rafael Licu e și el pe punctul de a pleca. În plus, împrumutul lui Florinel Ibrian de la Unirea Slobozia a expirat, însă Mihalcea și-l dorește în continuare în lot.

La capitolul achiziții, oficial a fost prezentat pe site-ul clubului doar atacantul Gelu Velici. Silviu Pană (Olimpia Satu Mare) și Andrei Pușcașu (Dacia Unirea Brăila) sunt doriți și ei la Dunărea, însă, Sport călărășean, anunță că președintele Bogdan Leu a mai bifat un transfer. Un fost atacant din Liga 2, care în ultimele șase luni s-a lăsat de fotbal și a plecat la muncă în Italia, revine în fenomen și vine să joace la Călărași. Valentin Buhăcianu (24 de ani – foto), fost jucător la Bucovina Pojorâta, era golgheterul echipei Atletico Vaslui, în Liga 3, cu 15 reușite, atunci când s-a decis să plece în afara țării.

În plus, conducerea clubului Dunărea speră ca portarul Cezar Lungu să accepta și el prelungirea contractului și să se prezinte la reunirea programată pe 26 iunie.

Leu vrea șase transferuri

Leu a spus pentru site-ul oficial al Dunării că are în vedere aducerea a șase jucători, concomitent cu promovarea a doi juniori. „Opt jucători au încheiat conturile cu Dunărea. Le mulțumim pentru ajutorul pe care ni l-au dat în acest sezon și le urăm mult succes în continuare. E clar, va trebui să umplem golul. Situația, din fericire, nu e așa de gravă ca anul trecut când am pierdut 16 jucători, nouă dintre ei fiind titulari. Acum am pierdut opt din care doar unul era titular. Pe această listă nu-l includem și pe portarul Cezar Lungu, care a primit o ofertă din partea clubului și așteptăm un răspuns din partea lui. Fiind un portar de valoare, e limpede, că are oferte. De văzut dacă va accepta oferta „mai bună” sau oferta „mai sigură”. La noi, e mai sigură! Vom aduce șase jucători, plus doi de la juniori. Sperăm să rezolvăm cele șase transferuri până la data reunirii lotului, adică 26 iunie. Ne-am propus ca lotul să fie definitivat până la startul pregătirilor. Oricum cei șase vor lupta pentru un loc de titular. Singura certitudine este atacantul Gelu Velici”, a spus Leu.

Aducerea jucătorilor pe care îi vrea nu e tocmai ușor de îndeplinit. „Avem o problemă, în sensul că suntem situați în colțul țării. Dacă eram Brașovul, era altceva. E greu să aduci jucători din vestul țării pentru că acolo sunt mulți jucători buni. Avem și noi exemple și vă spun că n-a fost deloc ușor să-i convingem să vină la Călărași. Mă uit la Velici. Sunt 750 de km până la el acasă, la Timișoara. Îi mai avem într-o situație similară pe Mardare care e din Hunedoara, Cristea, din Alba Iulia, Pușcaș din Reghin, Preoteasa din Craiova. Repet, jucătorii buni sunt din partea aceea de țară”, a declarat Bogdan Leu.

Pentru cantonamentul de vară, președintele echipei călărășene spune că are mai multe oferte. „Două în România și una din Serbia. Avem și în Slovenia, dar acolo e mult mai scump. Oferta pentru Serbia seamănă cu una din România, la preț. În schimb, condițiile din Serbia sunt mult mai bune. În plus și clima ne avantajează mai mult. Vom vedea”, a mai declarat Leu.

Pe aceeași temă