Brăila i-a dat liber lui Pușcașu către Călărași: „Ne-a ajutat foarte mult și nu puteam să-i băgăm bețe în roate”. Și alți jucători vor să plece

Unul dintre jucătorii titulari de la Dacia Unirea din ultimele sezoane, Andrei Pușcașu, și-a reziliat de comun acord și pe cale amiabilă, contractul cu gruparea brăileană. În cele cinci sezoane în care a jucat pentru Dacia Unirea, Pușcașu a evoluat în 110 meciuri și a înscris 17 goluri.

Mijlocaș sau atacant, în funcție de locul în care a evoluat în această perioadă la Dacia Unirea, Andrei Pușcașu a intrat în galeria jucătorilor care au depășit peste 100 de apariții în tricoul clubului fanion al orașului Brăila.

„Pușcașu este un jucător care și-a făcut treaba ori de câte ori s-a apelat la serviciile lui. Ne-a ajutat foarte mult, a fost unul dintre titularii de drept de la Dacia Unirea. Nu puteam să-i băgăm bețe în roate. Pe de altă parte, el ar fi putut să-și depună memoriu la federație și pleca oricum, dar a fost un jucător de caracter și a vrut să se despartă de noi pe cale amiabilă”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

Tehnicianul brăilean spune că mai sunt jucători care ar dori să plece însă, deocamdată, nu există oferte tentante pentru ei: „Poate ar mai fi jucători care ar dori să plece, dar consideră că nu este bine să lase sărăcia de la Brăila pe incertitudinea din altă parte. În 2017 niciun jucător nu a primit vreun salariu, așa că până nu se rezolvă situația de la noi nu știm pe cine putem miza pe mai departe”.

Andrei Pușcașu este dorit de Dunărea Călărași, în timp ce golgheterul Cosmin Staicu a fost dat ca și transferat de AFC Hermannstadt.

Alin Pânzaru este optimist înaintea celui de-al șaselea sezon ca antrenor la Dacia Unirea

Cu toate că jucătorii nu au primit niciun salariu în acest an, iar șansele ca situația să se rezolve într-un interval de timp foarte scurt sunt aproape nule, Alin Pânzaru consideră că lotul trebuie să se reunească la finalul acestei luni, mai precis pe 26 sau pe 28 iunie. Pânzaru este totuși optimist înaintea celui de-al șaselea sezon ca antrenor principal la Dacia Unirea și crede că autoritățile locale își vor întoarce fața către echipa fanion a orașului Brăila.

„Timpul până la startul noii ediții de campionat este foarte scurt, el va debuta fie pe 29 iulie cel mai devreme, fie cel mai târziu, pe 5 august, așa că trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede. Eu am programat reunirea lotului pe 26 sau 28 iunie, dar trebuie să avem un buget pe care să ne bazăm, ca să putem, la rândul nostru, să știm ce le vom oferi jucătorilor. Acum sper să se rezolve problema finanțării, am înțeles că au fost discuții și că administrația locală ne va ajuta în campionatul următor, situație în care și principalul finanțator, Florin Cîrligea, va reveni lângă noi”, a mai spus Pânzaru.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă