Surprize în lotul Oțelului la reunire. Cinci jucători noi, transferați pentru promovare! Activitatea la Galați au început-o cu vizitarea muzeului clubului

SC Oțelul Galați și-a încheiat vacanța miercuri seara, când a avut loc reunirea lotului și primul antrenament din acest an. În tribune s-au aflat aproximativ 150 de suporteri, care au creat o atmosferă incendiară printr-un show pirotehnic, cântece și scandări. „Pentru oraș și această echipă mare, gândul să vă fie doar la promovare”, a fost mesajul fanilor de pe un banner afișat în momentul intrării pe teren a celor 28 de jucători prezenți la primul antrenament.

Pe lângă cei trei jucători al căror transfer fusese anunțat anterior, Bogdan Matei (fundaș central, de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta, AFC Hărman) și Radu Necșulescu (mijlocaș central, FC Hermannstadt), Oțelul a mai avut alte două noutăți la reunire, Andrei Pușcașu (27 ani, mijlocaș ofensiv, fost la Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila) și juniorul Mihnea Vlad, mijlocaș central venit de la Dinamo București.

Cei cinci și-au început activitatea la Oțelul cu vizitarea muzeului clubului, avându-l ghid pe Cornel Moisescu, președintele clubului. „Este prima oară când văd așa ceva, a fost impresionant și totodată este foarte motivant, te simți fotbalist la un club cu tradiție, cu așa istorie și suporteri pe măsură”, și-a mărturisit primele impresii Andrei Pușcașu.

Robert Moglan semnează și el, camerunezul Tebo e în probe

O altă noutate a fost camerunezul Franklin Tebo, un fundaș central în vârstă de 19 ani aflat, deocamdată, în probe. De asemenea, a revenit la Oțelul și gălățeanul Robert Moglan (fundaș central și mijlocaș defensiv), care urmează să semneze contractul în perioada imediat următoare.

Robert Moglan are 21 de ani, este nepotul legendarului Valentin Ștefan și deținătorul recordului pentru cel mai rapid gol din istoria Oțelului, unul marcat după doar șase secunde de la startul unui meci disputat în Portugalia, în 2012, atunci la echipa de juniori B. Astfel, Robert Moglan s-a antrenat miercuri alături de fratele său, Vlad, fundaș central promovat de la echipa de juniori la fel ca atacantul Andrei Munteanu.

La primul antrenament a fost o singură absență, cea a portughezului Ruben Silvestre, învoit pentru rezolvarea unor probleme personale.

Antrenorul Ciobanu, mulțumit de achiziții

Antrenorul Alexandru Ciobanu s-a declarat mulțumit de achizițiile făcute. „Va trebui să muncim din greu, pentru ca la final noi să fim cei care să sărbătorim promovarea, obiectivul nostru din acest sezon, unul în conformitate cu istoria clubului. Suntem mulțumiți că am reușit să aducem jucători cu experiența eșaloanelor superioare, au calitate și sunt convins că vor aduce un plus potențialului echipei”, a declarat antrenor principal al SC Oțelul Galați.

Iulian Apostol, team-managerul echipei, a precizat că este posibil să se mai facă unul sau două transferuri.

Echipa gălățeană va face prima perioadă a pregătirilor pentru retur în Galați, inclusiv în regim de cantonament la minihotelul de la stadion (22 ianuarie-2 februarie). Apoi, după ce vor fi susținute primele două jocuri amicale – pe 7 februarie la Galați cu Dacia Unirea Brăila și pe 9 februarie în deplasare cu Academica Clinceni – echipa va beneficia de condiții foarte bune pentru nivelul ligii a treia, un cantonament cu jocuri de verificare în Turcia (Antalya) în perioada 14-23 februarie.

Oțelul este la finalul turului Ligii 3 pe locul 4 în Seria 1, la doar două puncte distanța de prima clasată, Aerostar Bacău.

Lotul Oțelului, la reunire:

portari: Udeanu, Vlasie, Enache
fundași: Al. Vasile, Al. David, Oprea, S. Ilie, B. Matei, R. Moglan, V. Moglan, Gâță, F. Tebo, Manău, Sevastian
mijlocași: Sălăgeanu, Necșulescu, M. Vlad, I. Codreanu, I. Chiriac, Perju, Crihană, Bahnașu, Bîrlădeanu, Stoian, A. Pușcașu
atacanți: Muscă, Cârjan, A. Munteanu

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul ilustrat)

Pe aceeași temă