Dragalina, primul transfer la Mioveni: „Am multe de arătat”

Dragalina, primul transfer la Mioveni:**

Dragoș Dragalina este primul transfer al iernii la CS Mioveni. Jucătorul a semnat, ieri dimi­nea­ță, un contract valabil pe un an și jumătate cu gruparea gal­ben-verde, el reîntorcându-se prac­tic la echipa argeșeană, după ce în tur a evoluat pentru CS Universitatea Cra­iova.         

Dragalina venit pentru prima oară la Mioveni acum un an, fiind adus de la CS Turnu Severin. Jucătorul a avut o evoluție bună în Argeș și, după un tur bun în vară, a plecat la CS U Craiova, echipă nou-înfințată. Aici însă nu a reușit să se impună, iar la fi­nalul lui 2013 a fost pus pe lista de transferuri.

Fotbalistul și-a gă­­­sit repede echipă, fiind în vi­zo­rul galben-verzilor, dar dina­inte să se termine campionatul, deoa­re­ce zvonurile despre o posibilă des­părțire a sa de olteni înce­puseră deja să apară. Când totul a devenit oficial, oficialii ar­geșe­nilor au intrat pe fir și au ajuns la o înțelegere verbală cu fos­tul ju­cător al clubului.

În va­can­ța de iarnă, discuțiile au con­ti­nuat, de­taliile contractului fiind puse la punct. Fotbalistul a venit astfel du­­minică seară la Mio­veni, așa cum a promis, iar luni di­mineață, la prima oră, a fost sem­nat con­tractul, după care a plecat cu echipa în cantonament la Po­ia­na Brașov.

Dragalina este deja de ieri în canto­na­ment cu CS Mioveni, jucătorul pregă­tindu-se cot la cot cu ceilalți galben- verzi. Înainte de a pleca la munte, am stat de vorbă cu noul fotbalist arge­șean, aflând mai multe des­pre revenirea la Mioveni.

– Dragoș, ce ți-ai propus cu CS Mio­veni?
– Ne dorim să prindem play-off-ul. Sper să avem rezultate cât mai bune, să ne pregătim cât mai bine în acest canto­nament și să realizăm obiectivul pe care îl a­vem.

– De ce ai ales să te reîntorci?
– În primul rând, am avut o relație bună cu cei de aici. M-am sim­țit bine cât am fost la Mioveni și consider că revenirea aici es­te cea mai bună alegere a mea în momentul de față.

– De ce ai plecat de la Craiova?
– Am reziliat contractul pe ca­le amiabilă cu cei de la Cra­io­va. Eu mi-am dorit să joc mai mult acolo, dar așa a fost să fie pînă la urmă.

– Cunoști situația în clasament a echi­pei, care sînt șansele reale la play-off?
– Eu cred că sunt șanse. Dacă nu cre­deam că sunt șanse, nu mai veneam aici. Avem șanse, de ce nu? Suntem la doar trei punc­te de ultimul loc care duce în play-off.

– La ce să se aștepte suporterii de la Dra­goș Dragalina în se­zo­nul care va urma?
– Nu promit nimic! Îmi doresc să fiu sănătos și să mă pre­gă­tesc cît mai bine în acest can­to­nament și pe urmă. Sunt convins că mai am multe de arătat și de de­monstrat.

– Ești la primul contact cu Ion Moldovan sau îl cunoșteai dina­in­te?
– Am mai lucrat puțin cu dîn­sul la Dinamo II. Am o relație bună, deși nu ne cunoaștem foar­te bine.

Dragoș Dragalina are 26 de ani împliniți și este cotat de cu­noscutul site transfermarkt de la 200.000 euro. El a venit liber de contract la Mioveni, fiind dorit de antrenorul Ion Moldovan. Postul care i se potrivește cel mai bine este cel de mijlocaș central la con­­strucție. Anul trecut, la CS Mi­o­veni a jucat în 8 partide, în toa­te titular, în toate câte 90 de minute, reușind să marcheze pa­­tru goluri și să dea două pase de gol.

În turul acestui campio­nat, la CS U Craiova a evoluat în doar 9 dintre cele 14 partide dis­putate de echipa olteană, fiind ti­tular în 7, în 6 jucând tot meciul, iar în două intrând pe parcurs. Nu a marcat niciun gol, în schimb, a luat un cartonaș roșu. Dra­galina a evoluat și în două partide din Cupa României pen­tru Craiova, marcând trei goluri.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă