Două noi achiziții pentru Chindia: un atacant campion și un mijlocaș care nu s-a impus la Chiajna

„Luni sau marți vom oficializa încă două transferuri”, anunța, sâmbătă, președintele Chindiei, Marcel Ghergu, la finalul cantonamentului centralizat pe care l-a făcut echipa la Mogoșoaia. Iar în prima zi din această săptămână s-a și aflat cei doi jucători care vor semna cu gruparea târgovișteană cu obiectiv promovarea.

Cu mai puțin de trei săptămâni înainte de reluarea campionatului Ligii 2, Chindia a bătut palma cu atacantul Daniel Florea (29 ani) și mijlocașul Daniel Rogoveanu (22 ani). Primul era liber de contract după ce în această iarnă și-a reziliat contractul cu UTA, iar al doilea a jucat ultima dată la Concordia Chiajna II.

Format de Ion Pitaru, Daniel Florea se întoarce pe „Eugen Popescu” după 14 ani, răstimp în care a evoluat la Farul, Callatis Mangalia, Delta Tulcea, Astra Giurgiu și UTA Arad. Atacantul adus acum de Chindia a cucerit titlul național cu Astra în 2016, evoluând apoi în cupele europene cu echipa din Giurgiu. În prima parte a sezonului a evoluat în 11 meciuri pentru UTA, atât în campionat, cât și în Cupa României, și a marcat 8 goluri, fiind golgheterul echipei. Florea nu a acceptat noile condiții financiare de la echipa arădeană și și-a reziliat de comun acord contractul. Atacantul a fost ofertat și de ASU Poli, însă voia să se transfere în afara țării. În cele din urmă a ajuns să semneze cu Chindia.

Daniel Rogoveanu este originar din Filiași, a debutat în Liga 2 în 2014, la FC Olt Slatina, iar apoi a ajuns la Concordia Chiajna. Sezonul trecut a prins doar 12 minute într-un singur meci în Liga 1, iar în acest campionat nu a evoluat deloc pentru ilfoveni. În schimb a evoluat la Concordia Chiajna II, în Liga 3. Rogoveanu a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, mai exact după ce a făcut pasul la Chiajna. În această iarnă a dat probe și la Juventus București, însă nu a convins.

Pe lângă Daniel Florea și Daniel Rogoveanu, Chindia i-a mai adus în această iarnă și pe atacanții Andrei Ludușan (21 ani, ex CS Iernut), Sergiu Jurj (20 ani, ex Olimpia Satu Mare) și mijlocașii Rafael Licu (20 ani, ex ASA Târgu Mureș) și Andrei Manea (17 ani, ex Centrul Național de Excelență Târgu Mureș).

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă