Dolha, convins de Nicolae Dică să revină pe teren. Portarul de 36 de ani va juca la SCM Pitești

Fotbaliștii de la SCM Pitești au disputat, sâmbătă, cel de-al șaptelea meci de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa pregătită de Nicolae Dică a întâlnit, pe terenul central al stadionului Nicolae Dobrin, pe Unirea Tărlungeni, formație care activează în Liga a II-a. Confruntarea dintre cele două echipe s-a terminat la egalitate, 0-0.

Piteștenii au făcut un joc destul de bun și numai imprecizia atacanților la finalizare și intervențiile portarului oaspeților au făcut ca scorul să rămână unul alb. Prima repriză a fost dominată copios de gazde, brașovenii netrecând de jumătatea terenului. Cele mai mari ocazii de gol în primul mitan le-a avut Grecu care nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul ardelenilor cu un șut din interiorul careului. Centrarea în careu a aceluiași jucători a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș brașovean. Cu zece minute înainte de finalul primului mitan, Ciprian Tănasă a scăpat singur spre poar­tă, însă a tras în portar.

După pauză, și Unirea Tărlungeni a ieșit la joc, iar partida s-a mai echilibrat. Minciună l-a pus la grea încercare pe Udeanu care a reușit să respingă șutul acestuia de la 30 de metri. Același Udeanu s-a remarcat când un atacant al Tărlungeniului a scăpat singur spre poartă, însă a fost blocat în extremis de tânărul portar al alb-violeților. Cea mai mare ocazie de gol a piteștenilor în repriza secundă i-a aparținut lui Deaconescu care din 3 metri a trimis cu capul pe lângă poartă din centrarea lui David. Argeșenii au mai irosit încă două oportunități de a marca în urma a două centrări în careul mic, mingea traversând suprafața de joc fără ca vreun piteștean să apară la finalizare.

Partida cu Unirea Tărlungeni a fost un test util pentru SCM Pitești, antrenorul Nicolae Dică având posibilitatea să folosească toți jucătorii pe care îi are în lot. După șapte meciuri de verificare disputate în această iarnă, SCM Pitești are un bilanț pozitiv, având patru victorii și trei remize.

În testul cu Unirea Tărlungeni a fost folosit ca titular în poartă și ultima achiziție a argeșenilor. Staff-ul tehnic al SCM-ului a reușit să-l convingă pe Emilian Dolha să revină pe teren, astfel asigurând concurență și pentru postul de portar. Experimentatul goalkeeper în vârstă de 36 de ani a jucat ultima dată la Universitatea Cluj, în Liga 1, și îi va avea concurenți pe juniorii Andrei Udeanu și Alexandru Oprican.

SCM Pitești: Dolha – Bogdan Stancu, Cotigă, Deaconescu, Șerbănică – Grecu, Năstăsie, Șerban, Precup – Cruceru, Tănasă. Pe parcurs au mai intrat Udeanu, David, Cioablă, Albu, Șandru, Vladu, Ionescu, Iamandi și Vlădes­cu.

Sursa: Curierul zilei

Pe aceeași temă