Dinamo II a renunțat la golgheterul Ligii a III-a!

Dinamo II a renunțat** la golgheterul Ligii a III-a!

Amicalul de miercuri cu CS Tunari, câștigat cu 2-1, a fost pentru Adrian Bălan ultimul în culorile clubului din Ștefan cel Mare. Atacantul, care va împlini 24 de ani în martie, a fost rechemat de Dinamo în urmă cu câteva săptămâni, după ce oficialii clubului au fost impresionați de parcursul lui în prima parte a campionatului.

Va pleca la Voluntari

Sub contract cu clubul bucureștean până la finalul acestui sezon, Bălan a marcat 16 goluri pentru CS Ștefănești, fiind golgheterul absolut al Ligii a III-a. Din păcate pentru jucător, el nu a stârnit interesul lui Flavius Stoican, care și-a acoperit problemele din ofensivă prin aducerea lui Bilinski. Rămas în vizorul satelitului, golgheterul nu a reușit să impresioneze în amicalele jucate sub bagheta lui Mugurel Cornățeanu, iar cum din punct de vedere al vârstei depășea cu mult limita de 19 ani impusă pentru a doua parte a sezonului la Dinamo II, s-a decis renunțarea la serviciile sale după amicalul cu Tunari.

Cel mai probabil, jucătorul va evolua din primăvară la principala rivală a Ștefăneștiului, FC Voluntari. Liderul seriei a II-a a eșalonului terț i-a făcut o ofertă mai mult decât generoasă, astfel că jucătorul este pe cale să semneze cu echipa antrenată de Adrian Iencsi.

Și-au adus un fost internațional de juniori!

Și că tot vorbim de dorința oficialilor dinamoviști de a promova numai tinere talente, mizându-se în principal pe juniori republicani, trebuie spus că există și câteva mici excepții de la ea. Astfel, una dintre ele a fost Adrian Popa II (1990), revenit de la Universitatea Cluj, fundaș care are nevoie de o perioadă de readaptare după lunga pauză făcută la gruparea clujeană. O altă excepție o constituie o nouă achiziție din această iarnă, fundașul Horia Crișan (1991), un fost internațional de juniori, rămas liber de contract după ce a jucat ultima dată în Ungaria. Trecut și pe la Viitorul Constanța, Crișan a dat un randament bun în amicale și a fost păstrat cu intenția de a intra treptat în programul echipei mari, la fel ca și Adi Popa II.

Pape Ndaw accidentat, Târcoveanu și Petre la echipa mare

Dinamo II va juca azi un nou amical, de la ora 13,30, tot pe sinteticul bazei „Ion Țiriac”, fostă Granitul. Adversarii de azi vor fi cei de la Conpet Ploiești, echipă de la care a fost adus în această iarnă fundașul dreapta Mușea și la care a mai jucat în cariera sa și Marin Petre un alt nou venit la satelitul dinamovist. Din păcate pentru Mugurel Cornățeanu, meciul de azi va fi abordat cu câteva absențe importante. Astfel, Pape Ndaw are niște probleme musculare și va lipsi timp de câteva săptămâni. În plus, „piticii” Patrick Petre și Târcoveanu au fost chemați la echipa mare pentru amicalul cu Cernica, meci programat a începe cu o jumătate de oră mai târziu decât cel al satelitului, pe baza Metaloglobus, aflată gard în gard cu cea pe care va juca Dinamo II.

Iată și echipa folosită în precedentul amical, de miercuri: Vl. Ignat – Mușea, H. Crișan, Ad. Popa II, Giurgiu – R. Radu, Târcoveanu, Mihalache, Stănici, Tudorache – Ad. Bălan. Au mai jucat Muțiu – M. Petre, P. Petre, Vartanian, Lică, S. Bucur

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Tags:
Pe aceeași temă