Din Liga 2 în Franța. Cherchez e aproape să prindă transferul carierei

Din Liga 2 în Franța.** Cherchez e aproape să prindă transferul carierei

Cristian Cherchez (25 de ani) e aproape să prindă mutarea carierei. Atacantul a înscris de 17 de ori pentru Chindia Târgoviște în sezonul trecut de Liga 2, iar evoluțiile excelente l-au pus pe radarul câtorva echipe din Liga 1, dar și al unei formații din Franța, din Ligue 1.

En Avant de Guingamp, echipa antrenată de Antoine Kombouare, l-a remarcat pe Cherchez, cel care, în urmă cu doi ani, s-a aflat și pe lista de transferuri a lui Dinamo, dar clubul patronat de Ionuț Negoiță a renunțat rapid la ideea de a-l aduce în „Ștefan cel Mare”, deoarece îl voia gratis. Acum, vârful Chindiei e dorit de Guingamp, echipă care a terminat pe locul al 16-lea sezonul trecut din Ligue 1, urmând ca în săptămânile următoare să meargă în probe, iar antrenorul Antoine Kombouare să decidă dacă-l va păstra sau nu în lot.

Cherchez este un produs al fotbalului din Târgoviște și evoluează la Chindia încă din 2011. În acest moment, site-ul transfermarkt.de îl evaluează la 250.000 de euro.

Flavius Stoican nu l-a vrut la Dinamo

În 2014, pe vremea când juca pentru Chindia în Liga 3, Cherchez a fost dorit insistent de Dinamo. S-a vorbit mult timp despre transfer, ba chiar Cherchez a mers cu Dinamo în cantonamentul din Marbella, unde s-a antrenat sub comanda lui Flavius Stoican. În realitate, însă, fostul antrenor din „Ștefan cel Mare” nu l-a dorit la echipă pe atacantul care atunci avea 23 de ani, Stoican neutilizându-l nici în perioada în care era antrenor la Târgoviște. Constantin Anghelache a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Cherchez la Dinamo, dar șefii clubului au refuzat să plătească 20.000 de euro în schimbul unui fotbalist pe care antrenorul nu-l dorea.

33 de meciuri și 17 goluri sunt cifrele lui Cristian Cherchez din ultimul sezon al Ligii 2, toate reușite în tricoul Chindiei

Pe aceeași temă