Dicu: „M-am înțeles cu FC Caransebeș”

Dicu:**

Deși a retrogradat cu Minerul Motru, severineanul Andrei Dicu va evolua tot în Liga a 2-a. Fundașul de 27 de ani s-a înțeles cu nou-promovata FC Caransebeș, care în această vară a reușit să revină în eșalonul secund, după o pauză de aproape trei decenii!

Dicu e așteptat lunea viitoare la reunirea echipei bănățene, la care evoluează, de la începutul acestui an, și mijlocașul mehedințean Cristian Poiană, fostul său coechipier de la fosta ex-divizionara secundă din 2007-2009, FC Drobeta. 

„Mă bucur că am fost dorit de domnul Sorin Bălu, noul antrenor al echipei. Deocamdată ne-am înțeles doar verbal și urmează să semnăm actele. Cred că echipa va face o figură frumoasă în Liga a II-a. Sunt optimist, deoarece am aflat că vor veni jucători valoroși la Caransebeș. Dintre cei aflați în prezent la echipă, am fost coleg cu Suru la lotul național de juniori și cu Poiană la FC Drobeta”, a declarat fundașul severinean.

După o scurtă experiență la Vatanspor Bad Hamburg, în Liga a VII-a din Germania, Dicu a evoluat în ultimele patru sezoane la Minerul Motru, cu care a promovat vara trecută în eșalonul secund.

Acesta a început fotbalul la CSS Drobeta, interval în care a cochetat și cu lotul național de juniori, după care a activat la Minerul Mehedinți, în Liga a III-a. În acea perioadă a fost aproape de un transfer la Steaua II București și Sherif Tiraspol, iar în 2008 a dat probe de joc la US Arezzo, echipă aflată la vremea respectivă în  liga secundă din Italia.  

N-ar fi refuzat Severinul

Dicu a fost în această vară la un pas de nou-promovata în Liga a III-a, Minerul Mehedinți, echipă care se află în tratative cu Primăria Severin, în vederea unei asocieri. Cum negocierile tergiversează, fundașul n-a mai putut aștepta, deși fusese dorit de Gabi Boștină, căruia edilul Constantin Gherghe îi oferise postul de președinte al clubului.

„Gabi m-a rugat să mai aștept și să nu semnez cu nicio echipă, dar dacă am văzut că situația e incertă, nu mai puteam sta. Sper ca Minerul și Primăria să se înțeleagă până la urmă, pentru binele fotbalului mehedințean. Aș fi jucat la Severin, acasă, dacă aș fi avut garanția că se dorește o echipă care să atace promovarea”, a precizat Dicu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă