„Chirurgul” revine pe teren, la 37 de ani. Abia numit antrenor la Concordia Chiajna, Alexa e hotărât să își pună din nou ghetele în picioare

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 13:18 Ligi județene

Proaspăt numit antrenor principal la Concordia Chiajna, imediat după ce și-a dat demisia de la ASA Târgu Mureș, Dan Alexa (37 ani) a luat în aceste zile încă o hotărâre surprinzătoare. Fostul mijlocaș al lui Poli, Dinamo sau Rapid e decis să revină pe teren și să evolueze, „din când în când”, pentru noua echipă a orașului unde s-a lansat în fotbal, Caransebeș.

Alexa e hotărât să se legitimeze în această iarnă la Viitorul Caransebeș și să joace la echipa din Liga a IV-a Caraș-Severin atunci când timpul îi va permite. Noul antrenor al Concordiei nu este străin de activitatea fotbalistică din orașul Caransebeș, acesta fiind implicat activ la fosta echipă FC Caransebeș, la care a contribuit cu bani și sfaturi până a promovat-o în Liga 2, în sezonul 2014-2015. În eșalonul secund, gruparea gugulană a supraviețuit un an și jumătate, pentru ca la începutul lui 2016 să se desființeze după ce autoritățile locale și-au retras sprijinul financiar, iar italienii care au preluat-o nu s-au ținut de promisiune, neinvestind niciun ban în club.

Ieri, 28 decembrie, Dan Alexa a mers la Caransebeș, unde altfel își va petrece și Anul Nou, și l-a vizitat pe vechiul și bunul său prieten Felix Borcean, primarul orașului. „Am venit să-l salut pe Felix, un prieten foarte bun, sunt bucuros să-l revăd, din punctul meu de vedere faptul că este primarul municipiului nu poate decât să mă bucure și sunt convins că orașul se află pe mâini bune, dar pe de altă parte îl compătimesc, fiindcă sunt convins că are foarte multă treabă. Orice revedere cu el, pentru că ne cunoaștem de foarte mult timp, este o plăcere și mă bucur că am găsit puțin timp să trec azi pe la el. Am revenit pe plaiuri bănățene, pentru că aici am copilărit, e o bucurie să-mi revăd foștii prieteni, pentru că aici chiar mă simt acasă”, a spus Dan Alexa, citat de site-ul local 7-zile.com.

„Chirurgul” a vorbit despre fosta echipă FC Caransebeș, despre actualul club al orașului, Viitorul Caransebeș, dar și despre revenirea sa în iarbă. „Am inițiat, totuși, un proiect cu echipa de fotbal și zic eu că, până la un punct, am și reușit să-l facem să meargă. Din păcate, vremurile care au urmat au fost grele și ne-au arătat că fotbalul românesc este la pământ, și asta nu ne-a permis continuarea activității la FC Caransebeș. Echipa actuală, Viitorul Caransebeș, este o echipă de… viitor, cu jucători localnici, și e posibil ca din această iarnă să mă și legitimez aici, fiindcă mi-aș dori să mai joc din când în când, deoarece lumea din oraș iubește fotbalul. Încă de când eram eu copil, pe când erau CFR-ul, Caromet-ul, CSM-ul vechi, stadioanele erau pline”, a adăugat actualul antrenor al Concordiei Chiajna.


Dan Alexa e prieten cu primarul orașului Caransebeș, Felix Borcean. Foto: 7-zile.com

Edilul Caransebeșului, Felix Borcean, speră ca implicarea lui Dan Alexa la echipa locală să fie și mai serioară pe viitor: „Profit de acest prilej pentru a-i mulțumi lui Dan că ne vizitează uneori și pentru faptul că vrea să se legitimeze la Viitorul Caransebeș și să mai joace din când în când, chiar ne bucură asta și cred că va fi un aflux de spectatori la meciurile în care va evolua el în teren. Îl așteptăm să fie în continuare alături de noi, să vină cu proiecte și, de ce nu, să realizăm o construcție mai serioasă, din punct de vedere sportiv, aici, la Caransebeș.”

Nu ar fi o noutate această revenire pe teren pentru Dan Alexa, deoarece în luna august a anului 2015 se legitima la FC Bazoș, o echipă din Liga a 5-a Timiș, și evolua atunci când timpul îi permitea, fiindcă era antrenor la ACS Poli Timișoara.

Dan Alexa a pus ghetele în cui pentru fotbalul profesionist la începutul anului 2014, atunci când a renunțat la contractul cu Anorthosis Famagusta pentru a o prelua în Liga 1 pe ACS Poli. După un retur în care nu a mai putut salva mare lucru, „Chirurgul” debuta cu stândul ca antrenor și retrograda în Liga 2, acolo de unde în sezonul următor promova la pas cu timișorenii. Între timp, a mai antrenat pe Rapid București și ASA Târgu Mureș, iar acum a fost numit principal la Concordia Chiajna.

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 13:18 Ligi județene
Pe aceeași temă