Campioana din Mehedinți speră să revină în Liga 3 după 13 ani! Fostul stelist Gabriel Boștină, în staff. „Foarte puțină lume ne dă șanse, dar am încredere că vom promova”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2018, 16:32 Stiri
Campioana din Mehedinți speră să revină în Liga 3 după 13 ani!** Fostul stelist Gabriel Boștină, în staff.

După ce a câștigat, cu emoții, Liga 4-a Mehedinți, ACS Viitorul Șimian speră să producă surpriza în „barajul” cu reprezentanta Timișului, ACS Dumbrăvița, și să promoveze în Liga 3. Astfel, comuna Șimian ar reveni, după o pauză de 13 ani, în eșalonul terț, unde a mai activat în sezonul 2005-2006, sub denumirea de CSF Agromec. La vremea respectivă, nu se disputa baraj pentru promovare, campioanele județene având asigurat automat locul în Divizia C, cum se numea pe atunci Liga 3.

A fost ultimul sezon în care s-a promovat direct, ulterior FRF reintroducând meciurile de baraj pentru accederea în eșalonul superior campionatului județean.

În sezonul 2005-2006 din Divizia C, CSF Agromec Șimian a fost repartizată în Seria a 5-a, însă, la finele turului, în care a acumulat doar trei puncte, din trei remize, s-a retras din campionat. S-a reînscris ulterior în Liga a 4-a Mehedinți, pe care a mai câștigat-o și în 2009, dar a fost învinsă în meciul de baraj, disputat, la Craiova, de reprezentanta județului Gorj, Ralbex Turcinești, care s-a impus cu scorul de 2-0.

Între timp, Agromec Șimian s-a desființat, iar, de trei sezoane, comuna limitrofă municipiului Drobeta Turnu Severin a pus bazele echipei Viitorul Șimian.

Noul club a reușit să câștige Liga a 4-a Mehedinți, după o luptă strânsă cu CS Strehaia și Recolta Dănceu, decisă în ultima etapă. Noua campioană de Mehedinți va întâlni câștigătoarea județului Timiș, ACS Dumbrăvița.

De la reintroducerea barajului pentru promovare, cele două județe s-au mai întâlnit de trei ori, iar în două rânduri au promovat bănățenii. Dacă în 2007, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic trecea cu 5-2 de Pandurii Cerneți, pe terenul din Caransebeș, în 2012 era rândul celor de la CSM Vulturii Lugoj să învingă, cu 3-0, tot pe Pandurii Cerneți, la Reșita.

Mehedințenii au triumfat în 2010, când campioana de la vremea respectivă, CS Termo Severin a dispus cu 2-1 de CS Chișoda, la Caransebeș.

Pentru al patrulea an consecutiv, barajul pentru promovare se dispută în dublă-manșă, iar Mehedințiul n-a reușit să se impună în precedentele trei ediții, în care a mizat pe Pandurii Cerneți (2015 și 2016) și CS Strehaia (2017).

Speră s-o facă prin Viitorul Șimian, care va întâlni ACS Dumbrăvița. Manșa-tur se va disputa astăzi, de la ora 18:00, pe terenul bănățenilor și va fi arbitrată de o brigadă din Satu Mare, formată din Rareș George Vidican, Ioan Alexandru Corb și Ciprian Fiter. Observator de joc va fi Teodor Biriș (Hunedoara), iar observator de arbitri a fost desemnat Cornel Corocan (Reșița).

„Un meci foarte-foarte greu. Întâlnim o echipă pregătită, din toate punctele de vedere, dar ne jucăm șansa. Înainte să intri pe teren, șansele sunt egale, 50-50. În timpul meciului nu se știe niciodată ce se poate întâmpla”, a spus fundașul Andrei Dicu, cel mai experimentat jucător din lotul campioanei de la Mehedinți, Viitorul Șimian.

Dicu e familiarizat cu metodele de pregătire ale actualului antrenor de la Dumbrăvița, Sorin Bălu, alături de care a lucrat la FC Caransebeș, în turul sezonului 2014-2015, din Liga a 2-a.

Boștină, alături de echipa din Șimian

Din stafful echipei Viitorul Șimian face parte și fostul stelist Gabriel Boștină, care s-a ocupat, în iarnă, de campania de achiziții. Foarte mulți jucători, în frunte cu Dorel Stoica, au fost aduși de la campioana județului Dolj, Tractorul Cetate. Între timp, antrenorul-jucător Dorel Stoica s-a despărțit de Viitorul Șimian, de pregătirea căreia s-a ocupat, în ultimele etape din Liga a 4-a, mijlocașul Mihai Schintee.

„Sper să facem un meci bun. Suntem conștienți că va fi un meci greu la Dumbrăvița, dar am încredere că putem scoate un rezultat bun. Foarte puțină lume ne dă șanse, dar sper să promovăm, mai ales că jucăm meciul-retur pe teren propriu”, a declarat antrenorul-jucător Mihai Schintee.

Meciul-retur va avea loc pe 23 iunie, cu începere de la ora 17:30, pe stadionul „Ion Floricică”, din Șimian.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2018, 16:32 Stiri
Pe aceeași temă