Daniel Chiriță se desparte de Petrolul și renunță definitiv la cariera de fotbalist, la 43 de ani: „E bine să știi să te retragi când nu ești dorit”

Petrolul se desparte în acest start de campionat al Ligii 3 de încă unul dintre jucători păstrați în lot pe perioada pregătirii de vară. După Alexandru Vagner, „lupii” au decis să încheie colaborarea și cu Daniel Chiriță, unul dintre cei mai experimentați jucători din lot.

Fundașul a pus umărul în sezonul trecut la promovarea echipei ploieștene, asta în ciuda vârstei sale înaintate, 43 de ani, și a faptului că înainte de a decide să revină pe terenul de joc se retrăsese din fotbal. Cum în ultimele meciuri oficiale ale Petrolului nu s-a mai regăsit în lotul de 18 ales de antrenorul Octavian Grigore, Chiriță și oficialii clubului au ajuns la un acord amiabil de reziliere a contractului.

Daniel Chiriță anunță că noul Petrolul va fi ultimul club pentru care a evoluat în cariera sa de jucător, una bogată cu alte echipe importante din fotbalul românesc.

„În viață e bine să știi să te retragi când nu ești dorit. Am încheiat o perioadă superbă la echipa mea de suflet ,,Petrolul” și aștept cu drag o revenire ca ANTRENOR, am tot dreptul să sper pentru tot ce am făcut la FC Petrolul Ploiești!!! Forță Lupilor și promovare 100%”, scrie Chiriță pe contul său de facebook.

Fundașul care în 1995 a câștigat Cupa României cu Petrolul Ploiești a mai evoluat ulterior la Universitatea Craiova, Rapid București, Progresul București, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, Metalist Harkov, Stal Alcevsk, UTA Arad, CSM Ploiești, din noul la Petrolul Ploiești, AFC Fipeștii de Pădure, CS Ștefănești, CSM Câmpina, AS Ploiești, din nou CS Ștefănești și acum la Petrolul 52 Ploiești, club reformat de suporteri din Liga a 4-a Prahova.

„Mulțumim, Daniel Chiriță!

De comun acord, FC Petrolul Ploiești și jucătorul Daniel Chiriță au decis, astăzi, să întrerupă relațiile contractuale. Clubul nostru a respectat, astfel, dorința experimentatului fotbalist de a evolua cât mai mult și de a-și continua cariera de jucător la formația pe care o conduce, Petrolul 95 Ploiești.

FC Petrolul Ploiești îi mulțumește lui Daniel Chiriță pentru toată activitatea depusă în tricoul „galben-albastru” și îi urează mult succes pe viitor!”, e și anunțul clubului ploieștean.

După soarta avută cu Răchită trebuia să mai suport o umilință…”

Daniel Chiriță este însă dezamăgit de despărțirea de Petrolul, deoarece înainte de startul noului sezon avusese o discuție cu antrenorul Octavian Grigore în care i s-a transmis că va juca titular, altfel, experimentatul fundaș nu dorea să ia loc pe banca tehnică, deoarece acolo putea sta un jucător tânăr care avea de învățat din această șansă de a fi în lotul primei echipe.

„Gata, am renunțat! Sunt doar dezamăgit de decizia lui Tavi, cel care, înainte de debutul campionatului, mi-a spus că se bazează pe mine! Afirmație făcută față de un martor și pe care a uitat-o repede, la jumătatea reprizei cu Domneștiul… când m-a înlocuit! Definitiv, s-a văzut! După ce, atunci, la debut, l-am rugat să nu mă încurce, să nu mă lase în aer! Dar, se pare, după soarta avută cu Răchită trebuia să mai suport o umilință…”, a spus, pentru RepublikaNews, Chiriță.

În altă ordine de idei, Petrolul, care are punctaj maxim după primele patru etape desfășurate din campionatul Ligii 3, joacă vineri, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Flacăra Moreni, în cadrul etapei a 5-a a Seriei a 3-a. Dâmbovițenii sunt pe locul 5, cu 7 puncte, iar săptămâna trecută erau eliminați din turul 3 al Cupei României chiar de către Petrolul, cu 3-0, cu toate că aproape o oră ploieștenii au evoluat în inferioritate numerică.

Pe aceeași temă