Daminuță va juca în retur la FC Maramureș! Masa, cazarea și primele îi vor fi plătite de băimăreni

25 Jan. 2012, 18:26 Bursa transferurilor
Daminuță va juca în retur la FC Maramureș!** Masa, cazarea și primele îi vor fi plătite de băimăreni

Cristian Daminuță, jucător aflat sub contract cu AC Milan, va evolua până în vară, sub formă de împrumut, la FC Maramureș Universitar Baia Mare. Această mutare în lotul echipei de liga a doua i se datorează în mare măsura antrenorului Romulus Buia. Daminuță a evoluat ultima oară la FC Tiraspol, fotbalistul urmând să ajungă în Baia Mare în această seară și să i se alăture echipei în cantonamentul de la Ocna Șugatag în cursul dimineții de mâine. În altă ordine de idei, la FCMU revine și Steliano Filip, iar Poiană se pare că se va întoarce și el în Baia Mare.

Președintele Dan Hotico a precizat că salariul lui Daminuță va fi suportat, în întregime, de către AC Milan, FCMU urmând să-i asigure cazarea, masa și primele de joc. Jucătorul, care va împlini 22 ani în 15 februarie, poate evolua atât de postul de fundaș central, cât și pe cel de mijlocaș la închidere.

Daminuță a jucat la FC Timișoara (2006-2008), a fost cumpărat de Internazionale Milano (2008), care l-a împrumutat, un an mai târziu, la Modena. În 2010 românul a revenit la Inter Milano, fiind, din nou, împrumutat, de data aceasta la Dinamo București. Tot în 2010, AC Milan și-a asigurat serviciile lui Daminuță pentru 5 milioane de euro. Nu a evoluat, însă, pentru AC Milan, fiind împrumutat din nou, de data aceasta la L’Aquila (Italia), grupare de unde a ajuns la FC Tiraspol. Originar din Timișoara, Daminuță a fost component al naționalelor României la categoriile de vârstă Under 17 și Under 19.

Cristian Daminuță ajunge în această seară în Baia Mare, mâine el urmând să efectueze primul antrenament condus de antrenorii Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu în cantonamentul de la Ocna Șugatag. Tot mâine va reveni la FCMU și Steliano Filip, care a fost în probe la Getafe 2, jucătorul urmând ca – până la vară – să rămână la echipa băimăreană.

Potrivit președintelui Dan Hotico, la FCMU va reveni și Cristian Poiană, acesta aflându-se în cantonament cu „U” Cluj (echipă de care aparține) în Antalya, dar care nu l-a convins pe antrenorul Ionuț Badea.

Sursa: eMaramureș

25 Jan. 2012, 18:26 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă