Daminuță, de la AC Milan la AC Recaș! „Mi-ar face deosebită plăcere să joc la Timișoara”

06 Jul. 2012, 09:12 Bursa transferurilor

Fostul jucător al lui Poli și Dinamo a revenit în țară după aventurile mai puțin reușite din străinătate. Daminuță aparține de AC Milan și poate ajunge la noua echipă a Timișoarei prin intermediul lui AC Recaș, club care s-ar putea muta chiar pe „Dan Păltinișanu”.

La 22 de ani, Cristian Daminuță se poate lăuda că a fost atât la Inter, cât și la AC Milan, ambele cluburi l-au împrumutat însă la alte grupări. Ultima dată acesta a ajuns la FC Tiraspol în Republica Moldova. A dorit să se întoarcă în țară la Baia Mare în iarnă dar o problemă cu actele au făcut ca transferul să cadă. Acum, jucătorul crescut la Poli se antrenează cu AC Recaș după ce în ultimele luni s-a pregătit la Timișoara cu un preparator fizic.

„Mă bucur că am ajuns aici, pe o mare parte din băieți îi cunosc și sper să ne îndeplinim obiectivele. Fie că vom juca la Recaș, fie că o vom face cu alții la Poli. Am venit să mă antrenez, cred că săptămâna viitoare va fi decisivă atât în privința mea, cât și a celorlalți colegi”, a spus Daminuță.

Deși mulți fani alb-violeți nu-l agreează, mai ales pentru că a ales să plece de la Poli la Dinamo, mijlocașul și-ar dori să joace pentru noua echipă a Timișoarei. „Fiind bănățean și cunoscând prima treaptă a fotbalului românesc la Timișoara mi-ar face deosebită plăcere, mai ales că suporterii sunt printre cei mai buni”, adaugă jucătorul.

Prieten bun cu Balotelli

Cristian Daminuță vrea să facă uitată reputația de petrecăreț. Fotbalistul s-a însurat recent și nu îi e rușine să pună osul la muncă. „Eu sunt sub contract cu Milan, chiar îmi face plăcere să mă pot antrena cu cei de la Recaș. În fotbal se poate întâmpla orice, azi ești în Italia, mâine în Franța, poimâine în România”, spune cel care s-a împrietenit la tineretul lui Inter cu „Perla Italiei” de la Euro, Mario Balotelli. „Am vorbit cu el chiar acum o lună și i-am urat succes la Campionatul European. A făcut tot ce a fost posibil dar diferența a fost prea mare în finală”, a concluzionat Daminuță.

Cristian Daminuță e cotat la 100.000 de euro de siteul de specialitate transfermarkt.de

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Mediafax

06 Jul. 2012, 09:12 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă