Curiosul caz „Ioniță II”! Atacantul Rapidului a semnat cu Astra, dar ar putea ajunge la Craiova

Curiosul caz

În decembrie 2013, Adrian Zamfir și Ioan Niculae au bătut palma pentru transferul lui Alexandru Ioniță II (19 ani) la Astra. Astfel, giurgiuvenii s-au angajat să plătească 700.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale jucătorului. Internaționalul de tineret a plecat cu giurgiuvenii în cantonament, însă tranzacția nu este valabilă pentru că pe actele de transfer nu există semnătura și acordul Administratorului judiciar al Rapidului, Cristina Andronache.

Oficialii celor de la Astra au mers la LPF pentru a înregistra contractul lui Ioniță II, dar acolo au constatat că actele nu sunt în regulă. Cei de la LPF le-au explicat trimișilor clubului Astra faptul că pe documente trebuie să existe ștampila pe care să scrie „FC Rapid S.A, club în insolvență”, plus semnătura Administratorului judiciar. Dacă obțin această parafă (singura care deține ștampila este Cristina Andronache) atunci vor putea înregistra transferul fără probleme, după 24 ianuarie, atunci când începe oficial perioada de mercato în țara noastră.

Din informațiile ProSport, până în acest moment, reprezentanții liderului din Liga 1 nu au luat legătura cu Cristina Andronache, astfel că Adminsitratorul judiciar nu și-a dat acordul pentru acest transfer. Chiar și așa, Ioan Niculae a plătit o tranșă din transferul lui Ioniță, bani care au ajuns deja în contul giuleștenilor.

Ofertă de un milion de euro de la Craiova

De încurcăturile care au apărut în transferul lui Alexandru Ioniță II la Astra Giurgiu vrea să profite CSU Craiova. Gruparea este gata să plătească un milion de euro pentru a-l transfera pe Ioniță II încă din acestă iarnă, cu 300.000 de euro mai mult decât dă Astra. În acest caz, Cristina Andronache are tot interesul să-l cedeze pe Ioniță la CSU.

Ioniță vrea la Astra

Mai rămâne ca Alexandru Ioniță II să accepte oferta oltenilor, iar acest lucru pare greu de crezut. În momentul în care a început negocierile pentru aducerea mijlocașului la Giurgiu, Dinu Gheorghe a discutat cu familia sa, iar părinții fotbalistului au dat asigurări că fiul lor va merge la Astra indiferent de celelalte oferte. În plus, liderul la zi al campionatului i-a propus și un contract atractiv jucătorului, înțelegere din care tânărul talentat va câștiga în jur de 800.000 de euro în trei ani și jumătate!

Articol scris de Victor STOICESCU

Pe aceeași temă