CSU Craiova a ochit un portar din Lupeni: „Este o onoare pentru mine”

CSU Craiova a ochit un portar din Lupeni:**

Claudiu Ciubotariu are 18 ani, aproape 1.90 înălțime și se pregătește la Jimbolia, dar mai nou este dorit de CS Universitatea Craiova, echipă care l-a ochit în cantonamentul de la Herculane.

Valea Jiului este un izvor nesecat de talente sportive, drept dovadă, chiar dacă fotbalul de pe aceste meleaguri se află într-o pasă neagră, încă mai există jucători care sunt doriți de marile cluburi. Este și cazul fotbalistului din Lupeni, Claudiu Ciubotariu, care în prezent se află la echipa din Liga a IV-a Jimbolia, unde antrenor cu portarii este Ilie Botezatu, cel care i-a format pe dinamovistul Cristian Bălgrădean și pe timișoreanul Edi Pap.

Talentatul jucător, căruia antrenorul său îi prevede un viitor cel puțin la fel de glorios ca a celor doi portari enumerați mai sus, a început fotbalul la juniorii Minerului Lupeni după care a trecut prin curtea Jiului și mai apoi la Jimbolia. „Mi-ar fi plăcut să fac fotbal de performanță în Valea Jiului, dar dacă nu s-a putut am ales o altă cale și cred eu că este bine pentru mine. Am fost titular în toate meciurile de verificare din această iarnă în care am primit două goluri”, spun jucătorul care acum a devenit  speranța fotbalului bănățean.

Ochit într-un meci cu republicanii olteni

Jucătorul pregătit la Jimbolia de Ilie Botezatu a fost remarcat în cantonamentul de la Herculane de către oficialii echipei din Liga a II-a CSU Craiova după un amical cu republicanii olteni. „Am auzit că s-au interesat de mine și este o onoare pentru mine, dar eu cred că mai am mult de muncit și vreau să îmi fac treaba cât mai bine în returul acesta, aici, la Jimbolia, să prind încredere în mine după aceea mai vorbim”, spune jucătorul cu planuri mari.

Primul obiectiv: bacalaureatul

Portarul din Lupeni îmbină plăcutul cu utilul. Elev în clasa a XII-a la Liceul „Mihai Eminescu” din Jimbolia, jucătorul lui Botezatu are ca și „obiectiv” bacalaureatul. „Este foarte greu să faci și fotbal de performanță și să mergi și la școală, dar eu mă străduiesc să nu neglijez școala”, spune jucătorul care în urmă cu doi ani a fost ochit de cel care i-a descoperit pe marii jucători: Vlad Chiricheș, Alex Maxim, Mihai Răduț. 

„Am fost ochit de Mihai Georgescu în urma unor preselecții la Cluj unde au participat peste 90 de portari și 1.200 de jucători din toată țara. Am rămas la o școală de fotbal puternică din Cluj după care împrumutul meu de la Jimbolia a expirat și am revenit  la școala lui Marcel Băban”, a declarat Claudiu Ciubotariu, al cărui obiectiv în următorii ani este ajungerea în prima ligă.

„Veți mai auzi de acest nume, Claudiu Ciubotariu, dacă muncește și mă ascultă ca și până acum. Va face pasul spre ligile superioare în condițiile în care va pune osul din greu la treabă. A crescut mult în ultimii ani și dacă va juca meci de meci valoarea lui va crește. Rețineți acest nume”, Ilie Botezatu, antrenor cu portarii.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă