CSM Reșița și-a luat doi jucători de la retrasa Daco-Getica. Ambii au debutat în „excursia” restantă de la Pitești

CSM Reșița a avut doi noi jucători în lot la meciul disputat miercuri cu Campionii FC Argeș, pe care Leontin Doană i-a și utilizat, însă echipa tot a pierdut la Pitești, cu 2-3, după ce a avut 2-0. Cele două noutăți vin de la retrasa Daco-Getica București și sunt mijlocașul Raphael Stănescu (26 de ani) și atacantul Gabriel Răducan, care împlinește 19 ani chiar astăzi, 7 noiembrie.

Față de meciul desfășurat sâmbătă la Călărași, unde s-a pierdut cu 1-2 cu Dunărea, CSM Reșița a avut două nume noi în lotul de 18 pentru partida de miercuri, restanța cu Campionii FC Argeș, contând pentru etapa a 11-a. Ambii jucători luați de la Daco-Getica, după ce echipa s-a retras din campionat, Raphael Stănescu și Gabriel Răducan, au început partida de la Pitești ca rezerve și au fost trimiși pe teren de Leontin Doană în repriza secundă.

Raphael Stănescu și Gabriel Răducan, legitimați după abandonul celor de la Daco-Getica

Rămasă în sudul României pentru cele două jocuri din deplasare programate într-un interval scurt de timp, CSM Reșița a ajuns la un acord cu Raphael Stănescu și Gabriel Răducan și i-a legitimat rapid la FRF. Transferurile au fost posibile, deoarece echipa pentru care au jucat până în acest moment, Daco-Getica, s-a retras din campionat, iar regulamentul permite ca jucătorii respectivului club să poată să evolueze încă imediat pentru alte formații.

Raphael Stănescu a fost introdus pe teren la Pitești în minutul 62, în locul lui Cristian Danci, cu puțin timp înainte de cele două minute de coșmar trăite de reșițeni, în care Argeșul a înscris de două ori, prin Andrie Blejdea (69) și Grigore Turda (70), și a întors rezultatul în favoarea ei. Stănescu, jucător crescut de Dinamo și care a mai evoluat pentru Corona Brașov, Oțelul, Flota Swinoujscie (Liga 2 Polonia) sau Daco-Getica, a jucat în 10 meciuri în acest sezon, fără să înscrie, pentru bucureștenii retrași din Liga 2.

Gabriel Răducan l-a înlocuit pe Emanuel Dat în minutul 74, după minutele de coșmar, dar și după ce Marius Coman a fost eliminat (73), în speranța că CSM Reșița va putea obține măcar un egal. Atacantul originar din Galați a ajuns la Daco-Getica de la Dinamo, iar acum își va continua cariera la Reșița. Pentru bucureșteni, în acest sezon de debut în Liga 2 a jucat în 12 meciuri, toate ca titular, și a marcat și două goluri, chiar cu Reșița (1-0) și Ripensia (2-7).

CSM Reșița, a doua cea mai slabă echipă în meciurile din deplasare

În ceea ce privește echipa CSM Reșița, aceasta a acumulat, după eșecul de la Pitești, a patra înfrângere consecutivă în campionatul Ligii 2 și continuă să se mențină pe loc retrogradabil, pe 17, cu 15 puncte acumulate în 14 meciuri.

Reșița a făcut o nouă excursie în deplasare, așa cum spunea președintele ei, Cristian Bobar, după eșecul de la Călărași, are în continuare încredere maximă în antrenorul Leontin Doană și e a doua cea mai slabă echipă din Liga 2 în acest sezon în partidele jucate pe terenul adversarelor. Echipa din Valea Domanului are doar două puncte strânse în șase meciuri, precum Concordia Chiajna, mai slabă fiind doar penultima clasată Sportul Snagov, care are un singur punct obținut în deplasare.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Pe aceeași temă