Csikszereda, printre cele mai grăbite echipe din Liga 2 care dau start pregătirii. Suciu: „Noi sperăm să tacem și să facem”. Adversari puternici pentru ciucani în amicale

A treia încercare a fost cu noroc pentru FK Csikszereda. Mutată în Seria a 5-a, echipa din Miercurea Ciuc a reușit să promoveze în această vară în Liga 2, după ce în precedentele două ediții ale Ligii 3 nu a putut face același lucru în Seria 1, ratându-și obiectivul în fața celor de la Știința Miroslava (2016-2017) și Aerostar Bacău (2017-2018). De această dată, trupa din Harghita a câștigat bătălia cu ACS Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Interesant este și faptul că FK Csikszereda a reușit să promoveze avându-l pe banca tehnică pe Valentin Suciu (38 de ani), antrenorul care a promovat-o în Liga 2 și, ulterior, în Liga 1, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Echipa din Miercurea Ciuc a luat vacanță odată cu desfășurarea ultimului meci în campionatul Ligii 3, disputat pe 25 mai, cu Unirea Dej (scor 1-1), iar acum va fi una dintre cele mai grăbite formații dintre cele care vor evolua în noul sezon al Ligii 2 care se vor reuni. Suciu sună adunarea pe 17 iunie, luni, atunci când așteaptă cel puțin 15 jucători în probe. Dintre lotul actual, încă nu s-a stabilit fotbaliștii care vor fi menținuți.

„O să avem peste 15 jucători în probe, și tineri și consacrați, pot să spun așa. Și dintre cei consacrați unii vin în probe. E concurența mare. Ne dorim să facem un lot valoros. Sper să și reușim. Pe 17 iunie o să vedem ce o să decidem în privința jucătorilor din lotul care a reușit promovarea. Foarte mulți jucători care au oferte și din străinătate și din aici. Să vedem situația lor, dacă se concretizează transferurile sau nu. Momentan nu am stabilit nimic clar. Noi sperăm să tacem și să facem”, a spus Valentin Suciu pentru Liga2.prosport.ro.

În privința achizițiilor, ciucanii s-au înțeles deja cu doi străini, însă momentan nu au semnat cu ei. „Suntem în discuții cu mai mulți jucători. Concret, sunt doi, dar până nu semnează nu le dau numele. Eu întotdeauna așa am fost”, a declarat Suciu.

Amicale tari din startul pregătirii

Prima perioadă a pregătirii de vară se va desfășura la baza proprie, iar între 1 și 13 iulie o să se efectueze un cantonament la Cheile Grădiștei. Apoi, până la startul campionatului, programat în primul weekend al lunii august, Csikszereda se va pregăti din nou pe plan local.

În această perioadă, Csikszereda va avea programate și niște amicale puternice, cu Viitorul, FCSB și Chindia. „În prima partea a pregătirii încercăm să luăm jocuri tari, chiar foarte tari. Ceea ce este concret este că jucăm cu Viitorul Constanța, 27 iunie, la Brașov. Cu FCSB-ul încă nu știu data, dar tot pe acolo, 24-25 iunie. Și se preconizează că o să jucăm și cu Chindia Târgoviște pe 3 iulie”, a mai spus Suciu.

CITEȘTE și: FK Csikszereda și-a arat terenul și a început modernizările pentru Liga 2. Lucrările care au loc la stadion din Miercurea Ciuc. „Am văzut proiectul, o să fie frumos”

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FK Csikszereda

Pe aceeași temă