CS Mioveni și-a prezentat o parte din noile achiziții

CS Mioveni** și-a prezentat o parte din noile achiziții

Galben-verzii și-au prezentat, ieri, în fața presei, o parte dintre achizițiile acestei veri. Astfel, la con­fe­rința de presă de la stadion, în afară de preșe­din­te­le Consiliului Director, Dumitru Olteanu, și antre­no­rul principal Iordan Eftimie, în fața jurnaliștilor au venit și cinci dintre jucătorii aduși la echipă în această vară.

Au venit, așadar, portarul Fla­vi­us Croitoru, fundașul Ciprian Ne­go­iță, mijlocașii Alin Popa și A­lexandru Răuță și atacantul Ci­pri­an Tănasă. Primii patru fotbaliști au fost aduși de la FC Argeș, după ce echipa s-a desființat, iar ultimul a revenit practic la echipă, după ce, la începutul acestui se­zon, a disputat două partide pen­tru Rapid în Liga I.

„Sunt jucători de care clubul avea nevoie. Eram de­ficitari pe aceste posturi și ne-am orientat repede. Ne-am orientat aproape… Știți cu toții ce s-a în­tâm­plat cu FC Argeș, nouă ne pare rău că nu mai poate juca în fot­ba­lul românesc, dar asta este viața, mer­gem înainte. Am luat, astfel, de la FC Argeș pe Croitoru, Ne­go­i­ță, Alin Popa și Răuță, plus Ci­prian Tănasă. Aceștia sunt o parte din cei aduși în această vară. Prac­tic, toți cei care se află aici în fa­ța dvs. sunt pe posturi diferite. Noi sperăm să demonstreze că me­rită să fie la Mioveni, să arate un fotbal de nivel înalt. Obiectivul pen­tru următorul sezon este cla­sa­rea pe locurile 1-5, deci, au­to­mat, intrarea în play-off. Așa e și nor­mal, chiar dacă avem o echipă tânără, să ne stabilim obiective în­drăz­nețe. Trebuie să ne pro­pu­nem asta, pentru că avem aici, la Mi­oveni, un proiect pe câțiva ani, prin care mai întâi dorim să facem o echipă bună și de-abia apoi să în­cercăm promovarea”, a spus, ieri, la prezentarea jucătorilor, pre­ședintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Tănasă își dorea revenirea

Ciprian Tănasă și-a dorit o revenire la Mioveni încă de la finalul cam­pi­o­natului trecut, atunci când acesta era legitimat în Moldova, la Sheriff Tiraspol. „I-am spus dlui președinte, de mai demult, că Mioveniul e sin­gu­ra echipă la care voi veni, dacă nu mă voi duce la Rapid. Dar a fost să fie Rapidul să joace în Liga I a­cele meciuri, însă acum am venit. Am fost primul care am plecat de acolo, după ce s-a aflat de retro­gra­dare”, a spus, ieri, atacantul.

Încredere în arbitraj

Arbitrajele la Liga a II-a au fost în­totdeauna cu probleme, iar acestea au stabilit de multe ori ierarhiile. Pen­tru noul sezon, oficialii Mio­ve­ni­u­lui au declarat că nu se tem de arbitri, inclusiv de cei delegați la pri­ma etapă, la Motru: „Mi-aduc și eu aminte de un ultim meci la Mo­tru. Am făcut 0-0. Publicul a fost destul de ostil, încurajându-și echipa pro­prie. Noi trebuie să ne vedem de ale noastre. Arbitrajele nu cred că se mai pune problema acum să fie cu tentă. În ultimii ani, s-au schim­bat multe. Am încredere că va fi un arbitraj bun”.

Croitoru vrea titular

Portarul Flavius Croitoru a fost adus la echipă într-un moment în care titulari erau Popescu și Ciucă, ve­chii goalkeeperi ai echipei. Acum, însă, acesta are șasne chiar să fie titular încă de la primul meci. „Îmi doresc, normal, să joc titular, altfel nu mai veneam aici. Rămâne de vă­zut dacă voi apăra bine, atunci voi fi, meci de meci, în poartă”, spunea Croitoru.

Tănasă a venit să dea goluri

Atacantul Ciprian Tănasă și-a pro­pus un obiectiv îndrăzneț cu CS Mioveni, iar pentru acest lucru tre­buie să pună osul serios și să în­scrie cât mai multe goluri. „Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, dar sunt conștient că trebuie să dau totul din mine să câștigăm cât mai multe meciuri. Îmi doresc să mar­chez, cum să nu, și, de ce nu, go­lu­rile mele să aducă victoriile acestei echipe”, spunea Tănasă.

Două favorite

Pentru nou sezon, mai multe echi­pe pot emite pretenții la promovare. În opinia președintelui Olteanu, prin­cipalele favorite sunt CSU Cra­io­va și echipa din Rm. Vâlcea. „Sunt câteva echipe care și-au anunțat clar intențiile de a promova. Sunt câteva echipe puternice ca lot și ca susținere financiară. În opinia mea, CSU Craiova și Rm. Vâlcea se vor bate și încă două sunt care pot și au capacitatea de a promova, ASA Tg. Mureș și Gloria Bistrița. Noi trebuie să ne vedem acolo de ale noastre, iar dacă vom fi acolo, sus, vom ve­dea”, spunea Olteanu.

Primă normală cu Minerul

Pentru partida de la Motru, jucătorii Mioveniului vor avea o primă nor­mală de victorie stabilită prin re­gu­la­mentul intern. Oficialii clubului spu­neau, înainte de acest joc: „Vom încerca să-i motivăm pe jucători, dar prima este una normală. Sper să aibă determinare la acest meci, pentru că e foarte important să în­cepem cu 3 puncte. Apoi vine jocul cu Slatina, iar dacă vom veni cu un tonus bun de la Motru, ne dorim o nouă victorie și în acel joc. Repet, important este să începem cu drep­tul, pentru că 75% din acest cam­pionat se va juca până în iarnă și, prac­tic, se vor cunoaște multe înain­te de pauza competițională”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă