Crețu și-a găsit echipă după despărțirea de Gaz Metan. Fundașul va fi antrenat de un român în Liga a 3-a germană

Crețu și-a găsit echipă după despărțirea de Gaz Metan.** Fundașul va fi antrenat de un român în Liga a 3-a germană

Valentin Crețu este primul jucător român pe care Vasile Miriuță l-a transferat la Energie Cottbus. Ultima oară la Gaz Metan Mediaș, fundașul dreapta a semnat din postura de jucător liber de contract.

Prima zi din an i-a adus și primul transfer lui Vasile Miriuță. Valentin Crețu a ales să meargă în liga a treia din Germania, deși a fost căutat și de unele echipe din Liga 1. Fundașul de 26 de ani a semnat un contract valabil două sezoane: „Este un fundaș dreapta bun, care ne va ajuta foarte mult”, a declarat Miriuță, conform kicker.de. Următoarea țintă pentru Energie este Christopher Quiring, de la Union Berlin.

Cât despre Valentin Crețu, acesta și-a reziliat contractul cu Gaz Metan Mediaș la finalul lunii noiembrie, dar abia astăzi a putut să fie legitimat la Energie Cottbus, deoarece perioada de transferuri s-a deschis pe 1 ianuarie. Fundașul de 26 de ani se afla în ultimele șase luni de contract, dar a ajuns la o înțelegere cu cei de la Gaz Metan să plece liber încă din această iarnă.

De-a lungul timpului, Valentin Crețu a mai jucat la Gloria Buzău, Concordia Chiajna și Rapid București.

6 apariții în tricoul lui Gaz Metan Mediaș a avut Valentin Crețu în acest sezon de Liga 2

Miriuță, neînvins în campionat pe banca lui Energie

Fostul antrenor al lui ASA Târgu Mureș are succes pe banca echipei pentru care a și jucat. Situația în care a preluat echipa era foarte delicată. După 10 meciuri, Energie Cottbus acumulase doar opt puncte și se afla pe loc retrogradabil. Venirea lui Miriuță s-a dovedit o decizie inspirată. Din momentul în care a fost instalat, antrenorul român n-a pierdut nici măcar un meci în campionat. E drept, pe cele mai multe le-a terminat la egalitate.

Miriuță a disputat până acum 13 meciuri, dintre care două în Cupă, și are bilanț pozitiv: 8 egaluri, 4 victorii (una în cupă ) și un eșec (în Cupă). Energie se află pe locul 14 în prezent, cu 25 de puncte, la patru lungimi distanță de primul loc retrogradabil și la opt de locul care duce în play-off-ul pentru promovare. Obiectivul echipei este însă salvarea de la retrogradare.

Pe aceeași temă