Craiova și-a prezentat echipamentul și achizițiile pe „Ion Oblemenco”. Ultima noutate: Madson de la Vaslui

Dacă în Liga a 1-a a avut echipamente produse de Nike, CS Universitatea face trecerea la primul eșalon cu un nou sponsor tehnic, firma de echipament sportiv Joma asigurând oufit-urile juveților. Introducerea a făcut-o Gică Craioveanu, venit special din Spania pentru conferința de prezentare a achizițiilor și a noului echipament.

Fostul golgheter al Științei a venit îmbrăcat într-un tricou Joma cu numărul 8, dar nu din seria produsă pentru CSU, ci unul albastru, de pe vremea când „Gicanu” evolua la Getafe. „Are valoare sentimentală pentru mine, am marcat împotriva unor mari echipe în acest tricou” în acest tricou.

Trei variante de accesorii de joc au jucătorii lui Jerry Gane pentru sezonul viitor: cele de deplasare au fost prezentate de golgheterul din Liga a 2-a, Curelea (verde) și Vătăjelu (galben-negru), căpitanului Mihăiță Pleșan revenindu-i ocazia de a înfățișa echipamentul tradițional, alb-albastru, purtat la meciurile de pe teren propriu. Tricourile vor fi disponibile și la magazinul clubului începând de luni.

Craioveanu: „Vă asigur că vor mai veni 2-3 nume mari la Craiova”

Gică Craioveanu a făcut onorurile și la introducerea noilor jucători ai Craiovei și a spus că așteaptă și câțiva jucători de mare valoare în Bănie, care să întărească și mai mult echipa. „Să sperăm că odată reveniți în prima ligă să readucem lumea alături de noi la stadion. Pentru că împreună cu publicul am reușit lucruri importante. Vor mai fi achiziții, dar s-au adus jucători importanți. Mateiu și Achim sunt jucători valoroși, Dănănae, care este oltean de-al nostru și știe cu ce să mănâncă fotbalul în Oltenia. Vă asigur că vor mai veni 2-3 jucători cu nume”.

Au intrat pe rând: Straton, Dănănae, Achim, Frăsinescu, Kay, Nuno Rocha, Mateiu, Băluță și Neacșa, fiecare salutându-l pe antrenorul instalat în vara aceasta, Jerry Gane. Acesta a anunțat și ultima achiziție a Craiovei, brazilianul Madson de la Vaslui, care a efectuat și primul antrenament cu noua echipă.

Dorințele de mercato ale lui Gane mai sunt legate de un stoper și un atacant, dincolo de cei doi jucători de la Iași, Avrămia și Herghelegiu, care evoluează pe aceste posturi. „Toți cei veniți sunt jucători valoroși și sunt convins că împreună vom face treabă bună la Universitatea. Sper să fim o surpriză frumoasă, știm ce așteptări sunt de la suporteri și trebuie să fim la înălțime ca joc și rezultate”.


Mijlocașul Alexandru Mateiu a declarat: „Este un proiect bun aici, se dorește performanță, de aceea am și venit. Nu ne gândim nici la titlu, nici la retrogradare, important e să o luăm pas cu pas, să câștigăm fiecare meci. Trebuie să ne pregătim bine în această perioadă și să începem bine campionatul. La Craiova lumea este înnebunită după fotbal, trebuie să batem în fiecare meci să-i aducem pe oameni lângă noi la stadion. Nu mi-e teamă de concurență, important este să fiu sănătos, apt sută la sută, iar dacă antrenorul consideră că are nevoie de mine să dau totul pe teren și să câștigăm. Îmi doresc să joc cât mai bine pentru a fi convocat în continuare la echipa națională”.

Venit de la FC Vaslui, portarul Cătălin Straton a declarat: „Mă bucur din tot sufletul că am ajuns la Universitatea și îmi doresc să facem o figură frumoasă. Craiova întotdeauna a fost o echipă mare în România, iar suporterii sunt fantastici. Să joci cu 30.000 de fani alături este extraordinar. Este important să fim doi portari buni, pentru ca Jerry să aibă de unde alege. Văd Craiova în primele 7 echipe”.

Fundașul Cosmin Frăsinescu a explicat de ce a ales Universitatea: „Îmi doresc să fac performanță în tricoul Craiovei, să ajut ca acest club să redevină unul de tradiție, cum era odată”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Pe aceeași temă