Costel Ilie profită de problemele de la Bucovina Rădăuți și ia la Rapid cel mai „promițător tânăr jucător”

În condițiile în care bugetul clubului nu a permis un stagiu de pregătire centralizată la munte, echipa Rapid Suceava se antrenează intens în această perioadă pe terenul sintetic din cartierul George Enescu, ce aparține de Liceul cu Program Sportiv. La antrenamentul de miercuri a fost prezent și Andrei Alecsandru (foto mic), un tânăr fotbalist în vârstă de 21 de ani, de la Bucovina Rădăuți. Alecsandru poate evolua pe ambele benzi alte terenului, atât pe linia de fund, cât și la mijlocul terenului, este de loc din județul Suceava, din localitatea Plopeni, și a efectuat junioratul la Dinamo Onești, sub comanda lui Ioan Sdrobiș.

„Din cauza problemelor financiare de la Rădăuți, echipa locală Bucovina și-a sistat recent activitatea, iar din informațiile pe care le-am primit, Andrei Alecsandru ar fi cel mai promițător tânăr jucător de acolo. O să-l observ atent zilele următoare, pentru a vedea dacă întrunește calitățile necesare pentru a face față în eșalonul secund”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Costel Ilie.

La ședința de pregătire de ieri au lipsit însă alți patru fotbaliști ai Rapidului, din cauza accidentărilor. Mircea Negru este în plină recuperare după problemele la coloana vertebrală, care l-au împiedicat să se antreneze normal în această iarnă. Atacantul în vârstă de 30 de ani a început alergările ușoare și se speră în recuperarea sa totală în decurs de două săptămâni. Dacă portarul Toma Niga, accidentat la genunchi în timpul primul meci amical din intersezon, cu Dacia Unirea Brăila, este scutit de la efort încă o săptămână, mijlocașul Constantin Aeroaiei s-a recuperat complet după accidentarea suferită la mușchii inghinali și va reintra în programul echipei începând de astăzi. Tot zilele acestea va relua antrenamentele sub comanda lui Costel Ilie și fundașul central Cătălin Tăutianu, care a acuzat probleme musculare în ultima perioadă.

Până la startul sezonului oficial, programat pe 27 februarie, sucevenii mai au antamate două meciuri amicale, cu SC Bacău, marți, pe 16 februarie, cu începere de la ora 12.30, pe terenul de la Liceul cu Program Sportiv, și revanșa cu Bucovina Pojorâta, pe 19 februarie, joc pe care antrenorul Costel Ilie ar dori să-l dispute pe stadionul Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă