Cosic a semnat cu FC Olt: „M-am integrat perfect, parcă sunt de 15 ani aici”

08 Aug. 2012, 15:31 Bursa transferurilor
Cosic a semnat cu FC Olt:**

Oficialii de la FC Olt Slatina au transferat în această vară și câțiva jucători de la Gaz Metan Severin, echipă ce a promovat în primul eșalon fotbalistic românesc. Apărarea echipei slătinene a fost întârită cu un sârb, Boziar Cosic, la care tehnicianul Marian Bondrea a renunțat după promovare, deși jucătorul a fost titular în mandatul său.

Boziar Cosic este născut la 25 iulie 1982 la Sabac, Serbia, și și-a făcut junioratul la Macva Sabac, FK Vojvodina și AFC Ajax.

La cluburi de seniori, Cosic, care poate juca pe postul de fundaș central sau mijlocaș la închidere, a evoluat pentru FC Utrecht, Bayer Uerdingen, FK Zemun, FK Modrica, Debrecen VSC, iar în Liga I a trecut pe la Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și Gaz Metan Severin. Deși are în palmares două promovări cu Concordia Chiajna și cu Gaz Metan Severin, jucătorul de 30 de ani pare a avea interzis în Liga I.

Sârbul, care a ajuns în această vară în orașul de pe malurile Oltului, a declarat că s-a integrat perfect în lotul echipei FC Olt Slatina și că este încântat de atmosfera pe care a găsit-o la divizionara B slătineană.

„Am semnat pe un an cu posibilitatea de prelungire încă un an. Sunt foarte mulțumit de înțelegerea semnată cu FC Olt și de condițiile oferite la Slatina. Atmosfera este foarte bună, m-am integrat perfect, parcă sunt de 15 ani aici. Am jucat la Severin un an, am promovat, la fel și cu Concordia Chiajna, am mai jucat la Ploiești. La Severin am fost titular, doar trei meciuri am lipsit, pentru că am fost accidentat, dar la finalul sezonului mi-au spus că nu mai au nevoie de serviciile mele. Dan Oprescu m-a sunat și mi-a spus că are nevoie de mine la FC Olt. Am mai lucrat cu președintele Gheorghe Constantin, este un om deosebit”, a spus Cosic.

Fundașul a spus că trage tare la antrenamente pentru a deveni titular în echipa lui Dan Oprescu. „Pentru mine e importantă concurența pe posturi, mă motivează, mă face să fiu mai bun. Încerc să mă pregătesc cât mai bine la antrenamente ca să mă impun în formula de start. Oricum, antrenorul decide cine prinde primul «unsprezece». Am adversari puternici pe postul meu, pe Crușoveanu, Irimescu”, a spus Cosic.

„În Serbia se știe dinainte cine câștigă campionatul”

Fundașul de la FC Olt Slatina, care este de aproape trei ani în România, a declarat că îi place cum funcționează sistemul competițional fotbalistic românesc și susține că este o diferență între ceea ce se joacă în Serbia și ceea ce se joacă pe plaiurile mioritice.

„În Serbia se joacă mult mai tare, fotbaliștii au intrări dure. Mie îmi place competiția din România, este animată. În Serbia se știe dinainte cine câștigă campionatul. Oțelul, Dinamo București, Petrolul Ploiești, Pandurii Tg. Jiu, care practică cel mai frumos fotbal din România, duc o luptă pentru a-și adjudeca titlul”, a spus jucătorul.

Sârbul cunoaște patru limbi

Boziar Cosic iese din tiparele unui fotbalist obișnuit, pentru că sârbul vorbește patru limbi. „Am jucat în Olanda, Germania, Rusia. Știu patru limbi – germană, rusă, engleză și română. Românește nu vorbesc foarte corect, dar mă descurc”, a spus Cosic.

Sursa: Gazeta Nouă

08 Aug. 2012, 15:31 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă