Gheorghe Constantin: „Nu ne permitem să dăm sute de mii de euro pe jucători”

Gheorghe Constantin:

După ce luna trecută renunțase la mijlocașii Alin Coțan (29 de ani) și Daniel Oprea (27 de ani), Gaz Metan Severin a surprins prin despărțirea de golgheterul Laurențiu Boroiban (27 de ani), care s-a transferat la contracandidata Alro Slatina, la care ar putea ajunge și căpitanul Alin Vigariu (31 de ani). Lotul a fost completat în schimb cu jucători de perspectivă, aduși de la echipe aflate la retrogradare. De altfel, Marian Bondrea e un antrenor care de-a lungul carierei a preferat să dea credit jucătorilor tineri.

Căpitanul Juventusului vine la Severin

De la penultima clasată au fost transferați mijlocașul stânga Alexandru Florian Zaharia (21 de ani) și atacantul Alexandru Marin (23 de ani)(FOTO), considerați însă printre cei mai buni jucători ai Juventusului București în prima parte a campionatului. Ambii au fost remarcați de Bondrea la meciul direct, din ultima etapă a turului, câștigat de Gaz Metan cu 2-1. În jocul respectiv, Marin marcase singurul gol al gazdelor, iar Zaharia, căpitanul echipei din Colentina, ratase un penalti!

Din retur, Zaharia va fi deținut în coproprietate de cele două cluburi, în timp ce Marin, principalul marcator al echipei bucureștene, cu cinci goluri, a fost cedat definitiv și a semnat pe doi ani și jumătate cu Gaz Metan Severin.

Dandea și Ignat, în defensivă

Fundașii centrali Alexandru Dandea (24 de ani, CSM Rm. Vâlcea) și Dan Ignat (25 de ani, FC Olt) completează lista achizițiilor, după ce luna trecută fusese adus și atacantul nigerian Paul Abba (21 de ani). La echipa severineană va reveni și atacantul Bogdan Chirea (22 de ani), care în tur fusese împrumutat la FC Olt, unde a fost doar rezervă.

„S-au adus jucători la propunerea antrenorului, pe posturile dorite de Marian Bondrea. De Boroiban ne-am despărțit la dorința jucătorului, dar și a antrenorului. Vor mai pleca și alții, dar asta nu înseamnă că ei nu au valoare, ci pur și simplu nu mai intră în sistemul lui Bondrea. La fel s-a întâmplat și cu selecționerii Răzvan Lucescu și Victor Pițurcă. Fiecare a lucrat cu lotul care a considerat că i se potrivește. Așa și la Gaz Metan Severin. E adevărat că nu am reușit să aducem cei mai buni jucători din serie. Unii sunt sub contract și costă prea mult. Noi nu ne permitem să dăm câteva sute de mii de euro pentru un transfer. Nici nu dispunem de aceste sume și nici nu putem risca să dăm bani mulți pe jucători care ar putea să nu confirme. Suntem un club aflat la început de drum și vom da credit și juniorilor din propria pepinieră”, a explicat președintele Gheorghe Constantin campania de achiziții din această iarnă și motivele pentru care Gaz Metan nu și-ar fi permis să-l transfere pe golgheterul seriei Rover Cârstea (FC Argeș), ajuns la Timișoara pe o sumă ce depășește 200.000 de euro.

Poiană putea fi adus gratis vara trecută

Până la startul returului, lotul ar mai putea suferi unele modificări. Dorit cu insistență de Gaz Metan Severin, Cristian Poiană a fost chemat în pregătiri cu „U” Cluj, iar transferul mijlocașului de 23 de ani ar putea să nu se materializeze. În vară, Poiană era liber de contract, dar antrenorul Gazului de la vremea respectivă, Cosmin Bodea, a decis să renunțe la jucător, după un singur antrenament! Peste doar o săptămână, fostul mijlocaș de la FC Drobeta și Pandurii II Târgu Jiu a fost achiziționat de Universitatea Cluj, dar Liga I începuse deja și mehedințeanul a fost trimis imediat la Baia Mare, unde a devenit printre cei mai buni jucători al echipei maramureșene.

„În mare parte, acestea sunt achizițiile, dar ar mai putea să apară noutăți. Despre Poiană putem vorbi doar de luna viitoare. Dacă nu va fi oprit în lotul Clujului, reluăm discuțiile”, a precizat Constantin.

Merg la Herculane

Gaz Metan Severin se va reuni pe 12 ianuarie, când va efectua vizita medicală la Policlinica Sportivă din Craiova. În perioada 23-30 ianuarie, Gaz Metan va merge în cantonament la Băile Herculane, după ce varianta Poiana Brașov a picat. A rămas valabil stagiul de pregătire din Antalya, din perioada 4-16 februarie.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă